• Cesta do rozprávky
          • Cesta do rozprávky

          • Divadelné predstavenie v Spišskej Novej Vsi

            24.1. 2024 naša škola pripravila deťom 1. a 2. stupňa cestu do divadelného sveta troch rozprávok. Autobus nás pohodlne a bezpečne zaviezol do Spišskej Novej Vsi. Vystúpili sme pred Spišským divadlom na Radničnom námestí. Pozri fotoalbum.

            Tri  poučné rozprávky od Hansa Christiana Andersena - Cisárove nové šaty, Škaredé káčatko a Kresadlo - nás voviedli do čarovného neskutočného sveta.

            Po divadelnom predstavení sme naše dobrodružstvo obohatili ešte  o prechádzku po historickom námestí Spišskej Novej Vsi.  

             

            január 2024

        • Namaľuj si svoje právo
          • Namaľuj si svoje právo

          • Aktivita ĽP 2. stupeň

            Dátum akcií: 16.1. 2024 – 19.1. 2024

            Realizácia projektu vychádzala z DEKLARÁCIE PRÁV DIEŤAŤA ( prijatá  OSN 20.XI.1959). 

            Diskusia o Deklarácii práv dieťaťa  a vypracovanie pracovných listov so  žiakmi podľa výberu na rôzne témy -  napr. Ľudské vlastnosti, Konflikt, Komunikácia, Empatia, Tolerancia, Hodnotový rebríček, Kultúra, Ľudské práva, Kultúrny šok, Predsudky, Diskriminácia či  Stres -  podnietila  žiakov na kreatívnu tvorbu vyjadrenia svojho názoru Namaľuj si svoje právo. Výstupnou ideou sa stali projekty a nástenky, ktoré zdobia triedy. Pozri fotoalbum.

            Vyučujúci 2. stupňa

             

            január 2024

        • Rozprávkové popoludnie v ŠKD
          • Rozprávkové popoludnie v ŠKD

          • Zima s knihou – Rozprávkové zimné dobrodružstvá

            24.1. 2024 sme zrealizovali rozprávkové popoludnie v ŠKD. Na začiatku hodiny sme sa venovali knihe a jej čaru. Pracovali sme s knihou Rozprávkové zimné dobrodružstvá, z ktorej sme si prečítali rozprávku Namyslený snehuliak.

            Najprv pani vychovávateľka prečítala rozprávku o Namyslenom snehuliakovi. Následne sme si spoločne po častiach prerozprávali dej rozprávky. Deti sa z rozprávky dozvedeli, že byť namysleným sa neoplatí, pretože snehuliak v rozprávke bol namyslený a nemal žiadnych kamarátov. V závere aktivity deti vymaľovali krásneho snehuliaka. Pozri fotoalbum.

            Na záver patrí veľké poďakovanie pani vychovávateľke R.Kromkovej a žiakom zo ŠKD, ktorí sa  do tejto aktivity zapojili.

            Školská knihovníčka: S. Žembová

            január 2024

        • Zimná výzdoba v rámci bloku Environmentálnej výchovy
          • Zimná výzdoba v rámci bloku Environmentálnej výchovy

          •  

            Vážení rodičia, žiaci a priatelia našej základnej školy,

            s potešením vás informujeme o úspešne zrealizovanej zimnej výzdobe v rámci bloku environmentálnej výchovy na našej škole. Táto iniciatíva bola nádherným spôsobom, ako prepojiť vzdelávanie a tvorivosť s láskou k prírode a ochrane životného prostredia.

            Ako súčasť nášho záväzku k environmentálnym hodnotám sme sa rozhodli využiť zimné obdobie na vytvorenie atraktívnej výzdoby, ktorá nielenže zdobí našu školu, ale zároveň podporuje povedomie o ochrane prírody a udržateľnosti. Snažili sme sa vytvoriť prostredie, ktoré bude nielen krásne, ale aj vzdelávacie a inšpiratívne.

            Spoločne so žiakmi a učiteľmi sme vytvárali originálne výzdobné prvky z recyklovateľných materiálov, ako sú napríklad papier, kartón a staré textílie. Týmto spôsobom sme nielen získali krásne dekorácie, ale tiež sme všetci získali dôležité poznatky o recyklácii a znovupoužívaní.

            Naše atraktívne výzdobné prvky sú umiestnené v rôznych častiach školy, čím sme vytvorili príjemné prostredie a zároveň sme podnietili zmysel pre estetiku a kreativitu u našich žiakov. Srdcom celej témy je samozrejme spojenie s aktuálnou sezónou – zima. Vytvorili sme snehuliakov, ľadové cencúle a ďalšie zimné motívy, ktoré prinášajú radosť a zároveň pripomínajú krásy prírody v tejto čarokrásnej ročnej dobe.

            Je dôležité si uvedomiť, že výzdoba vznikla s ohľadom na udržateľné postupy a ekologické hľadisko. Využitím recyklovateľných materiálov sme chceli ukázať, že aj jednoduché kroky, ako je správne triedenie odpadu a opätovné použitie, môžu mať pozitívny dopad na našu planétu.

            Veríme, že táto iniciatíva nie len obohatila vizuálny zážitok našich žiakov a návštevníkov, ale tiež im poskytla príležitosť naučiť sa o dôležitosti ochrany životného prostredia. Sme hrdí na našu školu a na to, že spoločne môžeme vytvárať príjemné a vzdelávacie prostredie, ktoré zároveň rešpektuje prírodu.

            Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tohto nádherného projektu a tešíme sa na ďalšie spoločné iniciatívy v rámci environmentálnej výchovy.

             

            S pozdravom,

            Mgr. Patrícia Tomaškovičová

            január 2024

        • Úspešný športový štart v januári
          • Úspešný športový štart v januári

          • Súťaž v šmýkaní na klzákoch na prvom stupni

            V mesiaci január sa na našej škole odohráva vzrušujúca a zábavná športová aktivita s názvom "Súťaž v šmýkaní sa na klzákoch". Akcia, ktorá nechala všetkých žiakov nadšených a plných energie.

            Tento rok sme si opäť vybrali dobre známu dráhu na kopci pri ihrisku, kde sa odohrávala táto súťaž. Úlohou pre našich žiakov bolo dôjsť na klzákoch čo najďalej a vytvoriť tak svoj osobný rekord. Atmosféra bola nabitá vzrušením a smiechom, čo spravilo túto aktivitu neopakovateľnou.

            Z každej triedy sme mali šikovných víťazov, ktorí sa vyznamenali svojou šikovnosťou a dokázali prekonať všetkých konkurentov. Každý víťaz sa tešil z výhry a hrdinsky sa ujal svojej pozície najlepšieho klzáka v triede.

            Súčasťou tohto nezabudnuteľného dňa boli aj fotky zachytávajúce radostné momenty, smiech a súťaživý duch našich žiakov, ktoré si môžete pozrieť vo fotoalbume. Tieto fotografie budú nesmierne cennou pamiatkou pre všetkých zúčastnených, až budú spomínať na tento úžasný športový zážitok.

            Táto súťaž v šmýkaní na klzákoch nám nielen priniesla radosť a zábavu, ale aj zdôraznila dôležitosť športovej aktivity a tímového ducha. Veríme, že sme takto všetkým našim žiakom poskytli nielen fyzickú aktivitu, ale aj príležitosť prežiť spoločné chvíle plné radosti a súťaže.

            Tešíme sa na ďalšie podobné športové udalosti, ktoré nám umožnia spájať školskú komunitu a posilňovať priateľstvá cez zábavné a zdravé súťaže. Sme hrdí na našich víťazov a tešíme sa, že môžeme spoločne vytvárať takéto úžasné spomienky na našej škole.

             

            Mgr. P. Tomaškovičová

            január 2024

        • Zábavné popoludnie v záujmových útvaroch
          • Zábavné popoludnie v záujmových útvaroch

          • Nádielka zmysluplných aktivít

            Klub šiestakov  6.C a  Šikovníček  4.C

             

            Novoročné posedenie  6.C a 4.C sme spríjemnili stretnutím sa pri čaji a obohatili chvíle záujmovej činnosti  spoločenskými hrami a skrášľujúcimi procedúrami. Kým pri príjemnej hudbe chlapci súťažili v spoločenských hrách, dievčatá v „kaderníckom a kozmetickom salóne“ predvádzali medzi sebou   moderné účesy či decentné líčenie. Správne usmerňovanie našli v užitočných radách svojich vedúcich krúžkov. 

            Pozri fotoalbum.

             

            Mgr. Lýdia Bašistová( Klub šiestakov) a Mgr. Stanislava Žembová (Šikovníček)

            január 2024

        • Najdlhší sklz
          • Najdlhší sklz

          • Vo štvrtok, 11.01.2024 sme sa spojili dve triedy - 1.A a 2.D a vybrali sme sa do školského areálu zasúťažiť si v šmýkaní sa z kopca. Keďže bolo krásne počasie, žiaci sa vybláznili a slnečné lúče nás hriali. 

            Výhercovia boli štyria (z oboch tried dievča a chlapec). 

            Aktivita sa žiakom páčila, mali z nej radosť a s úsmevom sa do nej ,,skĺzli,,. 

            Už nám ostáva len vysušiť oblečenie 🙂.

            Pozri fotoalbum.

             

            Vypracovala : Mgr. V. Košová, Mgr. Ľ. Žembová

            január 2024

        • Sánkovačka s materskou školou
          • Sánkovačka s materskou školou

          • Dňa 11.01.2024 sme my, prváci z 1.A triedy, pozvali našich kamarátov škôlkarov na spoločnú sánkovačku. Počasie nám vyšlo krásne, deti z materskej školy, no aj my prváci, sme sa vyšantili a vybláznili tak, že na nás nezostala ani jedna nitka suchá.  Dokonca sa k nám pridali aj druháci z 2.D triedy a školským areálom sa tak rozliehal detský smiech.

            Ďakujeme za prijatie pozvania a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Nezabudnite si pozrieť fotoalbum

             

             

            Vypracovala : Mgr. V. Košová

            január 2024

        • Predvianočné posedenie  rodičov
          • Predvianočné posedenie rodičov

          • ŠKD nezabudol na svojich blízkych

            Pred Vianocami - v čase očakávania a radosti z nadchádzajúcich dní  -  žiaci ŠKD pripravili malé prekvapenie pre rodičov. Netradične sme predvianočným punčom v cukrárni Kávokvet v Huncovciach  spoločne  zavŕšili rok 2023.

             
            Deti krátkou koledou potešili srdiečka nielen rodičov, ale aj pozvaných hostí. Pán starosta Ing. Peter Majerčák a pani riaditeľka ŽŠ  Mgr. Kamila Haddenová nám venovali spoločne strávené príjemné  chvíle.

             Majitelia cukrárne Kávokvet pripravili hosťom vianočnú výzdobu stolov a uvarili výborný šrekovský vianočný punč. Na oplátku ich naše deti obdarili malými pozornosťami. Pozri fotoalbum.

            A čo dodať na záver?

            Žiaci ŠKD prajú všetkým úspešný a v zdraví prežitý Šťastný nový rok 2024!

             

            Bc. Renáta Kromková a Bc. Zuzana Remiášová, ŠKD

            december 2024

            Program detí bol obohatený vianočným prianím a vinšom. 

        • Vianočná besiedka 2023
          • Vianočná besiedka 2023

          • Ktože z nás sa už neteší na Vianoce? 21.12.2023 sa naša telocvičňa premenila na jedno javisko s vianočnými pesničkami, tancami, básničkami  a hraním na hudobných nástrojov. Celú tú atmosféru  či vôňu vianočných perníkov vám nepriblížime, ale skúste sa zapozerať do týchto pekných chvíľ...

            Pozri fotoalbum a video pod textom.

            Ing. Oľga Kontrošová

            december 2023

            Zostrih generálky Vianočnej besiedky našich žiakov.

        • Krabica plná lásky od topánok
          • Krabica plná lásky od topánok

          • Naša škola darovala Vianoce nádherným gestom

            V tomto vianočnom období sme sa v našej škole spojili v jedinečnej akcii s názvom "Krabica plná lásky od topánok". Cieľom bolo priniesť teplé a láskyplné Vianoce do života tých, ktorí častokrát trávia sviatky osamelo.

            Učitelia i žiaci sa do projektu pustili so zanietením a nadšením, s úmyslom naplniť krabicu maličkosťami, ktoré by potešili seniorov a priniesli do ich života radosť. Vznikol tak darček, ktorý nebol len hmotný, ale niesol so sebou aj hlboký význam a ľudskosť.

            V krabici sme sa snažili zdôrazniť rôznorodosť a dobrovoľnosť. Všetko bolo vybrané s láskou a starostlivosťou, aby každý prvok mal svoje miesto a pridal sa k širšiemu posolstvu daru. Krabica obsahovala napríklad sladkosti, aby si seniori osladili Vianoce. Slané dobroty, pretože život je o rovnováhe a každý chce trochu slaného k sladkému. Mäkké ponožky, uterák..., aby seniori cítili teplé objatie aj v chladných dňoch. Čiapku alebo rukavice na zahriatie, aby Vianoce neboli len teplom v srdci, ale aj na tele. Hry, puzzle,  pozdravy od detí a časopisy, aby sme pomohli rozptýliť myseľ a priniesli úsmev na všetky tváre. Kratší, ale za to osobný pozdrav, ktorý bol zároveň láskavý a povzbudzujúci. Voňavé sviečky alebo krémy, aby sme podporili relaxáciu a pokoj.

            Táto akcia nám otvorila oči pre potreby druhých a ukázala nám, že aj malé gestá môžu mať veľký význam. Zúčastnení boli nielen žiaci, ale aj rodičia a učitelia, ktorí vložili do krabice nielen predmety, ale aj kúsok svojho srdca.

            Dúfame, že sme svojím darčekom priniesli do života seniorov svetlo a teplo. Akcia nám pripomenula, že Vianoce sú o darovaní lásky a súdržnosti a sme radi, že sme mohli byť súčasťou niečoho takého krásneho. Plánujeme pokračovať v podobných iniciatívach, pretože veríme, že spoločne môžeme vytvoriť lepší svet pre všetkých. Vianoce sú obdobím darovania a my sme sa snažili darovať niečo, čo nepatrí len nám, ale celej našej školskej komunite.

            Pozri fotoalbum.

             

            Mgr. Patrícia Tomaškovičová

            december 2023

        • Návšteva vianočných trhov v Poprade s triedou 5.B
          • Návšteva vianočných trhov v Poprade s triedou 5.B

          • Dňa 14.12.2023 nadšená skupina žiakov z 5.B sa vybrala na nezabudnuteľnú návštevu vianočných trhov v Poprade. S úsmevom na tvári sme sa vydali do rozžiareného centra mesta, kde nás očarila vôňa medovníkov a hrejivá atmosféra.

            V sprievode pani učiteliek a žiakov sme prechádzali medzi drevenými stánkami, kde sa leskli farebné ozdoby a vôkol nás sa niesli melódie vianočných piesní. Žiaci prezerali originálne darčeky pre svojich blízkych a s potešením zdieľali svoje postrehy s ostatými kamarátmi.

            Jedným z vrcholov dňa bola návšteva parku v Poprade, kde sme sa so žiakmi prešli okolo nádhernej vianočnej výzdoby. S nadšením sme sa prechádzali po námestí a objavovali sme vianočné zákutia Popradu.

            Počas chladného dňa sme si užívali radostné chvíle, čím sa náš výlet stal skutočným vianočným dobrodružstvom. Z tohto výletu sme odchádzali so srdcami plnými radosti, spomienok a s očakávaním, že tieto okamihy nám zostanú v pamäti, ako jeden z najkrajších spoločných zážitkov.

             

            Mgr. Milena Burdíčková a Bc. Bohumíra Pajerová

            december 2023

        • Výstava „Vianoce pod Tatrami“
          • Výstava „Vianoce pod Tatrami“

          • Akcia ZÚ Praktický človek

            Cieľ cesty Výstavná sieň mesta Kežmarok

            Dňa 14.12.2023 žiaci ZÚ navštívili mesto Kežmarok a Výstavnú sieň mesta Kežmarok s nainštalovanou  výstavou“ Vianoce pod Tatrami“.

            Náš výlet začal stretnutím členov ZÚ na vlakovej zastávke v Huncovciach. Vianočný Kežmarok nás očaril svojou výzdobou a atmosférou prichádzajúcich najkrajších sviatkov v roku. Potom sme sa premiestnili  do Výstavnej siene, kde sme mohli obdivovať  kreatívne diela žiakov z kežmarských škôl. Výstava bola inšpiratívna a všetkým zúčastneným sa páčila. Pri návrate  nám zimný  deň spríjemnilo posedenie v kaviarni pri horúcom čaji.

            Naše putovanie sme ukončili v Huncovciach na vlakovej zastávke obohatení o nové umelecky podnetné zážitky a nápady, ktoré si uchováme v pamäti. Pozri fotoalbum.

            Vedúca ZÚ  Mgr. Ľudmila Nováková

            december 2023

        • Krása vianočných sviatkov
          • Krása vianočných sviatkov

          • Výstava žiackych prác

            Dňa 14.12.2023 bola v školskej jedálni zrealizovaná výstava „Krása vianočných sviatkov“. Prezentácia výstavy je zameraná na rôzne variácie a typy vianočných stromčekov.

            Tieto nádherné umelecké diela vytvárali žiaci 2. stupňa na hodinách THD a PVC pod vedením šikovných  učiteľov Mgr. Ľ. Novákovej a M. Rocha. Pozri fotoalbum a video pod článkom.

            Výstavu, na ktorú srdečne pozývame zamestnancov a žiakov školy, si môžete pozrieť do 21.12.2023 v školskej jedálni.

            Mgr. Ľudmila Nováková

            december 2023

        • Spoločné chvíle a vízia jednoty
          • Spoločné chvíle a vízia jednoty

          • Blíži sa obdobie Vianoc a naša základná škola sa teší na krásne spoločné chvíle a radosti. Vianoce sú pre nás všetkých príležitosťou spojiť sa a zdieľať radosť z prítomnosti s našimi priateľmi, kolegami a rodinami, ktoré tvoria našu školskú komunitu.

            Pri vstupe do školy cítime vôňu vianočného stromčeka a dobrej nálady. Atmosféra lásky a pokoja preniká do našich tried a každý sa cíti, ako súčasť niečoho väčšieho.

            Naša školská komunita sa sústreďuje na príjemné spôsoby prežívania Vianoc, no nezabúdame aj na našu Vianočnú besiedku. Vianočné dekorácie a ozdoby nám pripomínajú blížiace sa sviatky, no bez zbytočného zhonu. Zamestnanci školy i žiaci sa navzájom pozdravujú a vymieňajú si malé vianočné pozornosti.

            Vianočná dobročinnosť zostáva dôležitou súčasťou našej školskej identity. Naši žiaci a učitelia sa spoločne zapojili aj tento rok do obdarovávania tých, ktorí si to nemôžu dovoliť. Spoločne sa snažíme pomáhať tým, ktorí to potrebujú a učíme žiakov hodnotám ako láska, solidarita a súcit.

            Vianočné obdobie nám poskytuje príležitosť na odpočinok, zvládnutie spoločných aktivít a prehĺbenie vzťahov. Žiaci si uvedomujú význam rodiny, priateľstva a vzájomnej podpory.

            Nech toto obdobie Vianoc prináša nielen pohodu, ale aj hlbšie pripútanie k našej školskej rodine.

            Šťastné a pokorné Vianoce prajeme všetkým v našej školskej komunite!

            Pozývame Vás pozrieť si fotoalbum, v ktorom je zachytená naša školská výzdoba, prajeme si, aby ste aj Vy mohli byť súčasťou našej školskej komunity!

             

            Mgr. P. Tomaškovičová

            december 2023

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
      • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
      • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje