• Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • 30.06.02022 (štvrtok)  budú žiakom odovzdané vysvedčenia v triede od 8:00  hod do 9:30 hod.

            30.06. 2022 nie je v prevádzke ŠKD ani ŠJ

            Od 01.07.2022 (piatok) začínajú riadne školské prázdniny.

        • Slávnostné vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov
          • Slávnostné vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov

          • Slávnostná akadémia

            Rozlúčka s deviatakmi

            Oceňovanie žiakov, ktorí si to zaslúžia, je v našej škole už tradíciou. Za výborný prospech, reprezentáciu školy, výbornú dochádzku či iné snaženia pani riaditeľka odmenila vecnými darmi jednotlivcov a skupiny žiakov. 

            Slávnostná akadémia k ukončeniu školského roka sa niesla v duchu spevu, tanca, slova a hry na hudobných nástrojoch. Pozri fotoalbum. 

            Nasledoval program, ktorý presvedčil nielen vyučujúcich, že naši žiaci sú veľmi šikovní, majú talent a vedia preukázať svoje kvality. Odmenou za hodiny strávené pri realizácii akadémie bol veľký potlesk a slová uznania od pani riaditeľky. 

            Vyvrcholením programu bola rozlúčka s deviatakmi, slávnostný príhovor, báseň... Lúčia sa so školou, do ktorej deväť rokov každé ráno smerovali ich kroky a otvára sa pred nimi nová neznáma etapa  života. 

            Áno, čosi pekné sa končí a čosi pekné sa začína. 

            Držme im palce, aby mali odvážne sny, túžby..., aby sa nebáli robiť aj chyby a poučiť sa z nich...,  aby objavovali stále zaujímavých ľudí, myšlienky a nápady..., aby mali  radosť aj z obyčajných vecí..., aby sa im splnili sny a všetky plány. A aby verili vždy vo svoju šťastnú hviezdu. 

             

            Ing. Oľga Kontrošová 

            jún 2022 

                        Sympatická 9.A  a triedny učiteľ  Mgr. Dávid Ihnačák

        • Odmena za usilovnosť
          • Odmena za usilovnosť

          • Výlet do ZOO Kontakt Liptovský Mikuláš

            Motivácia našich žiakov patrí k významným faktorom vplývajúcim na výchovno- vzdelávací proces. Odmenenie žiakov, ktorí sa zapájali do súťaže o čistotu areálu zberom odpadkov (7.A a 8.A) alebo žiakov, ktorí usilovne nacvičovali muzikál Trojruža a obohatili svojich spolužiakov o kultúrny zážitok (4.A, 5.A a 6.B), je vhodným uplatňovaním perspektívnej motivácie. 

            Odmenou za usilovnosť im bola 28.06.2022 návšteva kontaktnej ZOO. Vedenie školy zabezpečilo autobus, ktorým sa deti pohodlne prepravili do ZOO v časti Liptovská Ondrašová mesta Liptovský Mikuláš, v blízkosti aquaparku Tatralandia.  Od ostatných zoo sa líši tým, že zvieratká sme si mohli pohladiť, pritúliť a vyfotografovať. Čím sa naplnil čiastočný cieľ úlohy, vytvárať u žiakov  pozitívny a láskavý vzťah ku zvieratkám.  

            ZOO nám ponúklo ukážky voľného letu dravých vtákov, voliéru s krotkými papagájmi, krásnu motýliu záhradu, králičiu farmu a  iné pozoruhodnosti. Žiaci si spestrili pobyt v zoo aj skákaním na trampolíne, blúdili v zrkadlovej sieni,  previezli  sa rozprávkovým vláčikom, vyskúšali si vodnú strelu... Pozri fotoalbum. 

            Mgr. Ľudmila Nováková, Mgr. Jana Mudráková, Ing. Oľga Kontrošvá 

            Jún 2022  

        • Výlet do Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi
          • Výlet do Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi

          •         V piatok 24. júna 2022 sa vydali žiaci šiesteho, siedmeho a ôsmeho ročníka na výlet do Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi pod vedením pani učiteliek PaedDr. Daniely Tribulovej a Mgr. Natálie Frindtovej.

                        Do ZOO sme vstúpili hneď po jej otvorení, a tak sme mohli vidieť, ako sa zvieratká kŕmia a predvádzajú.         O každom zvierati sme si mohli niečo aj prečítať. Po prezretí celej záhrady sa žiaci zabávali na detskom ihrisku a v skákacom hrade. Okrem zážitkov si niektorí odniesli na pamiatku suveníry alebo aspoň  plné bruško hranolčekov a hotdogu. Celý výlet prebiehal v príjemnej atmosfére blížiaceho sa leta, nakoľko sa nám vydarilo aj slnečné počasie.

             

            PeadDr. Daniela Tribulová,

            Mgr. Natália Frindtová

            Jún 2022

        • Muzikál  TROJRUŽA v spolupráci s MŠ
          • Muzikál TROJRUŽA v spolupráci s MŠ

          • …. Maruška s mládencom sa do seba zaľúbili, vystrojili svadbu a žili spolu šťastne, kým nepomreli.  A ako v každej rozprávke tak aj v tejto – zazvonil zvonec a rozprávky je koniec !!!

            Týmito slovami končí rozprávka s názvom Trojruža od slovenského spisovateľa Pavla Dobšinského, ktorú si dňa 22.06.2022 mohli v našej škole pozrieť deti Materskej školy Huncovce. V rozprávke s piesňami sa predstavili žiaci 5.A, 4.A, 4.B a 6. B triedy, ktorí sa na krátky čas stali hlavnými predstaviteľmi tejto krásnej rozprávky. Mnohí ju poznáme aj pod názvom Kráska a netvor. Deťom MŠ sa rozprávka veľmi páčila. Žiakov našej školy odmenili svojim potleskom, odfotili sa s hlavnými rozprávkovými postavami, zaspievali nám niekoľko piesní a vrátili sa späť do škôlky. Pozri fotoalbum.

            Organizátor akcie Mgr. M. Harnišová

            jún 2022

        • DETI SVETA
          • DETI SVETA

          • Aktivity bloku ĽP I. stupeň

            Všetky deti sú si rovné: nezáleží, kto sú tvoji rodičia, akú máš farbu pleti, akého si pohlavia či vierovyznania, čo si myslíš, akým jazykom hovoríš, či si telesne alebo inak postihnutý alebo či si bohatý alebo chudobný... 

            Cieľom aktivity (20.06.2022) bolo zaujať pozitívne a empatické postoje k multikultúrnej a sociálnoekonomickej rozmanitosti ľudstva. 

             Učitelia I. stupňa nadviazali na tému a cieľ aktivity rozhovorom o cudzích  krajinách, ktoré deti poznajú. Žiaci si spomenuli na zážitky z dovoleniek,  výletov,  návštev...Učitelia si pomáhali didaktickými pomôckami ako glóbus, encyklopédie, obrázky rôznych detí z časopisov či kalendárov. 

            Integrácia  vlastivedy, geografie či náboženskej výchovy a iných predmetov pomocou implementácií moderných koncepcií vo vyučovacom procese  je na našej škole samozrejmosťou. Počítače prepojené s interaktívnymi tabuľami pedagógom  pomáhali a  uľahčovali priblížiť život detí v iných krajinách a kontinentoch. Systematická postupnosť činností viedla mladších žiakov k výtvarnému stvárneniu témy a kolážou vytvorili výstupný projekt. Frontálnou sociálnou formou výuky spoločne vystrihovali, lepili a na kartónovom podklade vytvárali krásne diela. Ich práce hovoria o tom, že všetky deti na planéte majú rovnaké práva – právo na vzdelanie, odpočinok, hru, zdravotnú starostlivosť... Pozri fotoalbum. 

             

            Mgr. Jana Šperková, koordinátorka pre ĽP a PD na 1. stupni ZŠ 

            jún 2022  

        • Rozprávkové popoludnie v ŠKD - Leto s knihou
          • Rozprávkové popoludnie v ŠKD - Leto s knihou

          • Žiaci ŠKD si vybrali na posledné rozprávkové popoludnie obľúbenú rozprávku Máša a medveď. Starší žiak čítal z knihy Máša a medveď rozprávku ZAJAC ZÁHRADNÍKOM. Žiaci sa dozvedeli ako Máša ochraňovala záhradku medveďa Miška pred prefíkaným zajacom.

            Záver aktivity patril kresleniu týchto obľúbených hrdinov. Vyslovujeme poďakovanie žiakom ŠKD a pani vychovávateľke. Pozri fotoalbum.

            Školská knihovníčka: S. Žembová

            jún 2022

             

        • Ďakovný list
          • Ďakovný list

          •  Slovenské národné stredisko pre ľudské práva udelilo  ZŠ Huncovce ĎAKOVNÝ LIST za účasť na 10. ročníku umeleckej súťaže Moje ľudské práva.

             

            Vážená pani riaditeľka,

                  Slovenské národné stredisko pre ľudské práva si  Vám dovoľuje poďakovať  za účasť v 10 ročníku súťaže „Moje ľudské práva“. Výtvarné práce žiakov a žiačok Vašej školy prispeli k vysokej umeleckej aj ľudskoprávnej úrovni tejto súťaže.

                  Stredisko súčasne ďakuje pedagogickému kolektívu Vašej školy za odbornú pomoc žiakom a žiačkam  pri tvorbe výtvarných prác. Chceme vysloviť presvedčenie, že aj takéto aktivity patria do výchovno-vzdelávacieho procesu a umožňujú žiakom  hlbší osobnostný a vedomostný rozvoj.


            S pozdravom  

            Jana Bubničová

            asistentka

            Slovenské národné stredisko pre ľudské práva

            Laurinská 18

            811 01 Bratislava

             Moje ľudské práva na našej škole

             

            Motto: „Želám si, aby sme mysleli nielen na seba, ale aj na ostatných okolo nás“

             My len dodávame, že títo snaživí žiaci , pod vedením p. uč. Mgr. Jany Beckovej a Mgr. Jany Bednarčíkovej,   boli účastníkmi súťaže:

            1.D  Michal Mirga, Viktória Polhošová, Laura Žigová,  Vanesa Gažíková, Sabína Mirgová -   kategória 7 rokov

            4.A   Rebeka Karolová, Timea Polhošová, Amanda Čonková, Miroslava Oračková, Vivien Badžová – kategória  10 rokov

            4.A  Anna Mária Badžová, Sára Karolová, Martin Gálik, Inga Mišalková, Lea Boldyová

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

            jún 2022

        • Činnosť záujmových útvarov
          • Činnosť záujmových útvarov

          • Základom úspechu záujmových útvarov na našej škole je kvalitne pripravená a  profesionálne zabezpečená priama výchovno-vzdelávacia práca so žiakmi. Chceme, aby akcie krúžkov  mali pozitívny vplyv na intelektuálny, morálny a sociálny rozvoj osobnosti. 

            Naši žiaci 12.06.2022 s pani učiteľkami Mgr. Monika Harnišová (ZÚ Spevácky) a Mgr. Ľudmila Nováková (ZÚ Šikovné ruky) absolvovali výlet do Kežmarku, oboznámili sa s históriou Kežmarského hradu a v kine Iskra mali filmový zážitok. Vzácne nedeľné chvíle obohatili žiakov prostredníctvom milých zážitkov. Pozri fotoalbum. 

            Vedúce krúžkov Mgr. Monika Harnišová, Mgr. Ľudmila Nováková  

            máj 2022 

        • 8. ročník festivalu študentského remesla
          • 8. ročník festivalu študentského remesla

          • Žiaci 7.A a 8.A triedy pod vedením pani učiteliek dňa 10.6.2022 navštívili Festival študentského remesla v Kežmarku, ktorý organizuje SSŠ Biela voda.

            Žiaci mali možnosť zažiť jedinečnú atmosféru plnú mladosti a radosti. Pokochali sa šikovnosťou mladých zručných remeselníkov z celého Prešovského kraja - stolárov, murárov, kováčov, kaderníčok, vizážistiek, tkáčov, šičiek...., ktorí pred zrakmi divákov predvádzali svoje umenie a súťažili v daných kategóriách. Naši žiaci spoznali ako remeslo funguje v praxi a zároveň je im inšpiráciou pre výber svojho budúceho povolania.

            Nezabudnuteľný zážitok im zostane zo ,,strašidelného domu“, v ktorom boli ohrozovaní strašidlami, tmou, strachom, napätím, krikom, ale aj dokonalou dekoráciou a smiechom. Počas festivalu spoznali viacero známych osobnosti, vyfotili sa so speváčkou Celeste Buckingham, občerstvili sa a nakúpili si suveníry. Pozri fotoalbum.

            Mgr. Jana Mudráková, Mgr. Ľudmila Nováková

            jún 2022

        • Spojenie teórie s praxou
          • Spojenie teórie s praxou

          • Včelárstvo a význam včiel

            Ján Amos Komenský hovorí: „Teória bez praxe je neplodná a prax bez teórie zaslepená.“ 

             Zásada  názornosti a zásada spojenia teórie s  praxou pomáhajú našim učiteľom  najkvalitnejšie a najrýchlejšie dosiahnuť vyučovacie ciele vzhľadom na telesný a duševný vývin žiakov a  psychologické osobitosti poznávania. Je to požiadavka, aby žiaci pochopili význam teórie v živote, v praxi a naučili sa uvedomele používať osvojené poznatky na riešenie praktických úloh. 

            Pani učiteľke  Miroslave Vroclavjakovej  sa naskytla možnosť zabezpečiť a pozvať do školy včelárku, ktorá demonštrovala život včely  ukážkou včiel na plástoch a v úli. Lebo je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť.... 

            Táto akcia pomohla žiakom priblížiť život, význam včelieho spoločenstva a doplniť vedomosti o nich. Žiaci  tretieho a štvrtého ročníka sa presvedčili, že  včiel sa netreba báť a väčšina z nich prvýkrát ochutnala sladký medík. Na záver si deti z  medzistienok z včelieho vosku vyrobili vlastné sviečky.Pozri fotoalbum. 

             Mgr. Miroslava Vroclavjaková 

             máj 2022  

             

             

             

        • Letná škola
          • Letná škola

          • Kam cez letné prázdniny?

            Základná škola,  Školská 212/19  HUNCOVCE

            LETNÁ ŠKOLA

            01. 07. - 15. 07. 2022

            (okrem 05. 07. - štátny sviatok)

            od 8.00 do 15.00 hod.

            tanečné a športové aktivity, súťaže,

            tvorivé dielne, spoznávanie rodiska,

            výlety do jaskyne, hradu a mnoho iného

             Prihlásiť sa dá  do

            17. 06. 2022

            Záväzná prihláška TU:

             letny-tabor-zavazna-prihlaska-a-prehlasenie_(1).docx

            Prihlášku vytlačte, vyplňte a pošlite na adresu školy.

            PLAGÁT si môžete pozrieť TU letna_skola.cdr_(3).pdf

        • MDD – JUNIÁLES 2022
          • MDD – JUNIÁLES 2022

          • „Dieťa je živý kvet zeme.“

                                   Maxim Gorkij
             

            1. jún je sviatkom všetkých detí. V našej škole sme tento sviatok oslávili juniálesom v telocvični. Obetaví iniciátori naplnili program  zábavou, tancom, súťažami. Pre žiakov  bola pripravená sladká odmena - každý bol obdarený zmrzlinou. MDD sa niesol vo veselej a príjemnej atmosfére. Takto vznikol jeden krásny deň plný radostí. Pozri fotoalbum.

            Veľké poďakovanie patrí organizátorom tejto vydarenej akcie.

            Jún 2022

        • Pekná vyhliadka - spoločný výlet
          • Pekná vyhliadka - spoločný výlet

          • Výlet dvoch krúžkov - Spevácky krúžok a krúžok Šikovných rúk

            V nedeľné popoludnie 29.05.2022 sme uskutočnili výlet dvoch krúžkov - Spevácky krúžok a krúžok Šikovných rúk so žiakmi 5. A triedy.

            Cieľom výletu bolo mesto Starý Smokovec, kde sme si so žiakmi pozreli a prešli najvyššie položenú krížovú cestu v Strednej Európe. Naším záujmom bolo sprístupnenie umeleckých diel slovenských a poľských umelcov, ich výtvarné cítenie a prenos myšlienok do dreva, kameňa a železa. Počas tejto akcie sme sa mali možnosť naučiť aj pár pekných piesní o horách, nevynechali sme ani piesne s náboženskou tematikou. Po ceste od zastavenia k zastaveniu sme si zopakovali biotopy, ktoré na tomto chránenom území rastú. Pokochali sme sa aj neopakovateľným výhľadom z Peknej vyhliadky na mesto Starý Smokovec. Po zostupe z kalvárie sme sa občerstvili a urobili si radosť nákupom suvenírov, ktoré budú žiakom pripomínať krásny zážitok z výletu. Pozri fotoalbum.

            Vedúce krúžkov: Mgr. M. Harnišová, Mgr. Ľ. Nováková

            máj 2022

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje