• Prednes poézie a prózy -  2. stupeň
          • Prednes poézie a prózy - 2. stupeň

          • Marec – mesiac knihy

            Mesiac marec sa v našej škole už niekoľko rokov spája nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Práve knihy sú zdrojom informácií, vedomostí a najmä umeleckého zážitku. Pri tejto príležitosti sa dňa 26.3.2024 uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy. Žiaci si pripravili krásne texty, ktoré precítene predniesli.

            Na 1. mieste sa umiestnila Viktória Polhošová zo 6.B, druhá skončila Vivien Gáborová zo 7.A a tretiu priečku obsadila Simona Chlebáková z 8.A.

            Výhercom gratulujeme!

            marec 2024

        • Niet práv bez povinnosti
          • Niet práv bez povinnosti

          • Akcia bloku Ochrana ĽP

            25. marec - Deň zápasu za ľudské práva - je spomienkou na tichú sviečkovú manifestáciu z roku 1988,  na ktorej účastníci žiadali úplné dodržiavanie ľudských práv a slobôd.  Problematika ľudských práv je v dnešnom rozhádanom svete, žiaľ, stále aktuálna. I v tejto modernej digitálnej internetovej dobe mnoho detí na Zemi nemá prístup ku kvalitnej strave, bezpečnému bývaniu či aspoň základnému vzdelaniu. Práva však kráčajú ruka v ruke s povinnosťou a zodpovednosťou. A práve myšlienka -  Niet práv bez povinností - bola témou marcových aktivít bloku Ochrana ľudských práv. 

            Vedúca bloku ĽP  2. stupeň 

            marec 2023

        • Veľkonočná výstava školských prác
          • Veľkonočná výstava školských prác

          • Veselá Veľká noc

            Od 21.3. - 3.4. 2024 sa v jedálni ZŠ uskutočnila Veľkonočná výstava, na ktorej sa reprezentovali práce žiakov. Návštevníci si mohli pozrieť kraslice, prútené výrobky a rôzne jarné dekorácie do interiéru. Pozri fotoalbum a video pod článkom.

            Mgr. Ľudmila Nováková

            marec 2024

            Veľkonočná výstava školských prác v jedálni ZŠ

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Blokové vyučovanie

            22. marec je svetový deň vody. Tento deň je jedinečnou príležitosťou pripomenúť žiakom mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti.

            Ako sme sa téme vody venovali ?  Hlavná myšlienka „ Nie sú to moje smeti, ale je to moja planéta“ sprevádzala aktivity blokového vyučovania.  Všetky triedy 1. a 2. stupňa zrealizovali podľa pripravených tipov z našich metodických materiálov rôzne akcie, ktoré  učitelia  využili na svojich hodinách podľa vekovej kategórii žiakov. Použili rôzne kvízy, súťaže, besedy, pracovné listy pod vedením vedúcich blokov ENV a ZŽŠ. Pozri fotoalbum.

            Vedúca bloku ENV Mgr. Ľudmila Nováková.

            marec 2024

             

        • Tvorivé dielne v ŠKD
          • Tvorivé dielne v ŠKD

          • Veľká noc už pomaly klope na dvere a preto si vychovávateľky ŠKD a učiteľky z 1.A a 2.D triedy pripravili zaujímavé tvorivé aktivity a činnosti pre svojich žiakov. Navštívili nás aj predškoláci so svojimi rodičmi a pani učiteľkami. Veľmi radi sa k nám pridali a vytvárali úžasné veľkonočné dekorácie (napr. kvetinové vence z papierových tanierov, maľované sadrové odliatky, papierové košíčky, maľované jarné šišky, decoupage techniku...) Spoločnou prácou žiakov bolo maľovanie s fixkami na plachtu. Poobede si deti v rámci ŠKD urobili veľkonočné športové aktivity na školskom dvore. Všetkým sa táto akcia veľmi páčila a veríme, že si ju opäť zopakujeme.

            Pozri fotoalbum.

             

            Mgr. V. Košová, Mgr. Ľ. Žembová, Bc. R. Kromková, Bc. Z. Remiašová

            marec 2024

        • Otvorená hodina v 1.A
          • Otvorená hodina v 1.A

          • V deň, kedy sa otvorili brány nášho učebňového bloku absolvovali rodičia predškolákov otvorenú hodinu v 1.A triede. Prváci privítali rodičov spolu s predškolákmi a pani učiteľka sa hneď pustila do práce. Témou vyučovacej hodiny boli Kvety, tak sa aj pani učiteľka premenila prostredníctvom svojich šiat na lúku plnú farebných kvetov. Veselo sa spievalo, tancovalo, no aby sme rodičom ukázali, čo všetko už prváci vedia, tak si potrápili hlavičky príkladmi z matematiky a čítaním básničiek. Predviedli sme, že vieme aj krásne spolupracovať a pomáhať mladším. Predškoláci si zasadli do lavíc a prváci ich učili písať písmenká. 

            Vyučovacia hodina nám prešla veľmi rýchlo, deti boli zaujaté, spokojné so svojim výkonom a nakoniec odchádzali z triedy s kvietkom, ktorý si mohli ,,odtrhnúť" zo šiat pani učiteľky. Veríme, že nahliadnutie na vyučovaciu hodinu bolo prínosné aj pre rodičov a tešíme sa na naše ďalšie stretnutia. 

            Po absolvovaní tejto hodiny sa rodičia spolu s deťmi presunuli na tvorivé dielne, kde ich opäť čakali zaujímavé a pestré aktivity. 

             

            S úctou Mgr. Veronika Košová

            marec 2024

             

        • Detské dielne na hrade v Kežmarku
          • Detské dielne na hrade v Kežmarku

          • Dňa 18.03.2024 ožil Kežmarský hrad zvukom veselých smiechov a zvedavých šepotov, keď sa do jeho múrov získali žiaci z tried 1.C, 3.A a 2.C. Dôvodom? Nič iné než tradičné veľkonočné dielne, kde sa deti mohli vyjadriť svojou kreativitou pri maľovaní vajíčok.

            Tieto detské dielne, ktoré sa konali v útulnom prostredí hradu, ponúkli deťom možnosť prejaviť svoje umelecké nadanie a zároveň si užiť príjemné chvíle s rovesníkmi. S farebnými paletami a štetcom v rukách sa zapojili do maľovania vajíčok rôznymi technikami a vzormi. Od tradičných motívov až po vlastné nápady, každý kúsok vajíčka bol maľovaný so zaujatím a láskou.

            Fotografie z tohto podujatia svedčia o tom, ako sa deti pohrali s farbami a tvorili svoje malé umelecké skvosty. Z úsmevov na ich tvárach je zrejmé, že strávili nezabudnuteľné chvíle plné radosti a zábavy.

            Spolužiaci z 3.A, 1.C a 2.C si odniesli domov nielen krásne zdobené vajíčka, ale aj spomienky na príjemný deň strávený na hradných veľkonočných dielňach. Tieto podujatia nielen posilňujú kreativitu detí, ale aj poskytujú príležitosť na budovanie silnejších väzieb medzi spolužiakmi mimo školského prostredia. Takže nech sa páči, pozrite sa na fotky vo fotoalbume a nechajte sa inšpirovať týmito malými veľkonočnými majstrovskými dielňami!
            Pozri fotoalbum.

             

            Mgr. Patrícia Tomaškovičová

            marec 2024

             

        • Deň ľudovej rozprávky
          • Deň ľudovej rozprávky

          • Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského (16. marca 1828), známeho zberateľa slovenských rozprávok, sa koná 16. marca Deň ľudovej rozprávky. 18.3.2024 žiaci 4.C, 6.C a 8.C navštívili obecnú knižnicu. Pani učiteľka Bednarčiková prečítala žiakom rozprávku od P. Dobšinského Ružová Anička z knihy Slovenské rozprávky. Po prečítaní a krátkom rozhovore o rozprávke si deti vymaľovali postavu Ružovej Aničky. Za svoje práce boli odmenené sladkosťou. Pozri fotoalbum.

             

            Školská knihovníčka: S. Žembová

             

            marec 2024

        • Vybíjaná – okresné kolo dievčat
          • Vybíjaná – okresné kolo dievčat

          • Dňa 15.3. 2024 sa v telocvični našej školy konalo okresné kolo vo vybíjanej mladších dievčat. Zúčastnili sa školy: ZŠ Ľubica, ZŠ Nižná brána Kežmarok, ZŠ Slovenská Ves a  ZŠ Huncovce, .  Hralo sa systémom každý s každým a do krajského  kola postúpilo len víťazné družstvo, ktorým sa stalo ZŠ Nižná brána Kežmarok.

            Naše dievčatá obsadili výborné 3. miesto, ocenené  diplomom a pohárom. Pozri fotoalbum.

            Výsledky:

            ZŠ Nižná brána Kežmarok          19          -          5                     ZŠ Huncovce

            ZŠ Ľubica                                    11          -          6                      ZŠ Huncovce

            ZŠ Slovenská Ves                       10          -          13                    ZŠ Huncovce

             

            Konečné poradie:

            1. ZŠ Nižná brána Kežmarok

            2. ZŠ Ľubica

            3. ZŠ Huncovce

            4. ZŠ Slovenská Ves

             

            Našu školu reprezentovali:

            Jana Polhošová, Nataša Oračková, Antónia Polhošová, Viktória Polhošová, Sabína Polhošová, Miriam Mišálková, Anna Mária Badžová, Sofia Dunková, Jessica Karolová, Sandra Karolová, Vanesa Oračková a Viktória Oračková

            Mgr. Buc,

            marec 2024

        • Návšteva mestskej knižnice v Kežmarku
          • Návšteva mestskej knižnice v Kežmarku

          • Nepoznáme nikoho, kto by nevedel, že MAREC je mesiac KNIHY. A preto sme sa vybrali do Mestskej knižnice v Kežmarku. 1.A a 2.D sme nasadli na autobus a odišli sme za knižným dobrodružstvom. Konkrétne za dobrodružstvom zvaným Nezvyčajné povolania. 

            Každé dieťa už od malička sníva o tom, čím bude, keď vyrastie. Niekto si želá byť doktorom, niekto pani učiteľkou, sestričkou, stavbárom alebo poľovníkom. V knihe Nezvyčajné povolania sa žiaci dozvedeli o povolaniach ako paleontológ, kynológ, záhradník či včelár.

            Ich pozornosť pani knihovníčka preverila nielen rôznymi otázkami, ale aj triedením obrázkov. No a za odmenu si žiaci mohli prelistovať v knihách a zoznámiť sa s prostredím.

            Ďakujeme za príležitosť zúčastniť sa tejto milej akcie a veríme, že si návštevu kežmarskej knižnice ešte zopakujeme.Pozrite si fotoalbum.

            Mgr. V. Košová, Mgr. Ľ. Žembová

            marec 2024

             

        • Predškoláci z MŠ
          • Predškoláci z MŠ

          • Dňa 13.03.2024 sa dvere našej 1.A triedy otvorili pre predškolákov z materskej školy. Privítali sme ich na otvorenej hodine, kde sme im ukázali, ako také vyučovanie prebieha. Samozrejme, predškoláci sa stali aspoň na malú chvíľu žiakmi a spoločne riešili úlohy spolu s prvákmi. Prváci sa prejavili ako chápaví a tolerantní žiaci, ktorí svojich malých spolužiakov povzbudzovali, motivovali a pomáhali im v riešení úloh. Takže spolupráca vyšla "na jednotku".

            Spoločne sme si zaspievali, zatancovali, prváci čo-to prečítali, ba dokonca sme si vyskúšali aj matematiku.
            Úsmev na tvárach detí a pani učiteliek hovoril za všetko. Fotografie si môžete mozrieť vo fotoalbume.

            Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. 

            Mgr. Veronika Košová

            marec 2024

             

        • Rozprávkové popoludnie v ŠKD
          • Rozprávkové popoludnie v ŠKD

          • Jar s knihou – O prváckom mačiatku

            7.3.2024 sme zrealizovali rozprávkové popoludnie v ŠKD pri príležitosti Marec - mesiac knihy.

            Z knihy O prváckom mačiatku sme si s deťmi prečítali rozprávku Rozprávka o rozprávke. Následne sme si spoločne po častiach prerozprávali dej rozprávky. Deti sa postupne dozvedeli, že nesmú trhať strany z knihy, písať po knihe a na knihy dávať pozor. V závere aktivity deti zhotovili mačiatko z papiera.Pozri fotoalbum.

            Veľké poďakovanie patrí pani vychovávateľke R.Kromkovej a žiakom zo ŠKD, ktorí sa  do tejto aktivity zapojili.

            Školská knihovníčka: S. Žembová

            marec 2024

        • Vybíjaná – obvodné kolo
          • Vybíjaná – obvodné kolo

          • Mladšie dievčatá

            Dňa 8.3.2024 sa v telocvični našej školy konalo obvodné kolo vo vybíjanej mladších dievčat. Pozri fotoalbum. Na tomto turnaji sa zúčastnili: ZŠ Huncovce, ZŠ Dr. Fischera Kežmarok, ZŠ Nižná brána Kežmarok, ZŠ Toporec a ZŠ Grundschule Kežmarok. Hralo sa systémom každý s každým a do okresného kola postúpila  ZŠ Nižná brána Kežmarok a naša škola

            Výsledky:

            ZŠ Nižná brána Kežmarok                   18          -          5             ZŠ Huncovce

            ZŠ Dr. Fischera Kežmarok                     8          -          13            ZŠ Huncovce

            ZŠ Grundschule Kežmarok                    4          -          12             ZŠ Huncovce

            ZŠ Toporec                                             8           -         10             ZŠ Huncovce

             

            Konečné poradie:

            1. ZŠ Nižná brána Kežmarok
            2. ZŠ Huncovce
            3. ZŠ Dr. Fischera Kežmarok
            4. ZŠ Grundschule Kežmarok
            5. ZŠ Toporec

             

            Našu školu reprezentovali:

            Jana Polhošová, Nataša Oračková, Antónia Polhošová, Viktória Polhošová, Sabína Polhošová, Miriam Mišálková, Ingrid Mišálková, , Anna Mária Badžová, Sofia Dunková, Jessica Karolová, Sandra Karolová, Vanesa Oračková

             

            Mgr. V. Buc

            marec 2024

             

        • Stolnotenisový turnaj -  chlapci
          • Stolnotenisový turnaj - chlapci

          • Dňa 6.3.2024 sme sa zúčastnili okresného kola v stolnom tenise chlapcov, ktorý sa konal na ZŠ Spišská Stará Ves. Na tomto turnaji sa zúčastnilo 12 škôl z okresu Kežmarok.

            Naši chlapci sa v skupine ,,B,, postupne stretli s chlapcami zo ZŠ Vrbov, ZŠ Grundschule, ZŠ Slovenská Ves, ZŠ Spišská Stará Ves a ZŠ Toporec. Pozri fotoalbum.

            Aj keď sa chlapci snažili, neumiestnili sa na žiadnom mieste. Na budúce  to už určite vyjde.

             Našu školu reprezentovali: Jožko Karol a Martin Mirga

             

            Mgr. Vladimír Buc

             

            marec 2024

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje