• Škola volá
          • Škola volá

          •                       Oznámenie o začiatku školského vyučovania    

             

             Riaditeľka základnej školy oznamuje, že vyučovanie v školskom roku 2023/2024

            začína

             

            dňa 4. septembra 2023

             

            Nástup žiakov do školy je o 8:00 hod.

            Slávnostné otvorenie školského roka bude v triedach

            v čase od 8:15  do 10:00 hod.

            Prvákov si slávnostne preberú triedni učitelia

            v priestoroch telocvične.

             

            Žiaci 1. A triedy sa stretnú v priestoroch učebňového bloku pri ZŠ Huncovce

            8:00 hod.

                                                                                                                                      

                                                                                     Mgr. Kamila Haddenová

                                                                             riaditeľka školy 

             

        • INDIÁNSKE LETO
          • INDIÁNSKE LETO

          • Denný tábor ZŠ Huncovce II

            Prehľad päťdenných aktivít účastníkov Letnej školy ZŠ Huncovce druhý turnus.

             

            Denník Letnej školy:

            17.7.2023.  Po víkende plnom oddychu sa naši malí indiáni opäť vrátili do letného tábora. V „rannom kruhu“ sme sa rozprávali o prežitých víkendových dňoch  a na radosť z opätovného stretnutia, ktorú podporil jednoznačný súhlas: ÁNOOOOO! V tento deň sme si naplánovali  ŠPORTOVÚ OLYMPIÁDU. Súťaže v družstvách, podávanie balónov, hry s loptou a padákom, hod šípkami do terča, skákanie, beh a súťaž v zbere šišiek. Aj napriek tomu, že bolo veľmi teplo, deti sa nevzdávali a bojovali za seba a aj za svoj tím. Po výbornom obede si malí indiáni vyrábali hudobný nástroj - panovu flautu z papierových slamiek. Počas muzikoterapii  vnímali indiánsku hudbu a aj sami sa pokúšali hrať na vlastnoručne vyrobených nástrojoch. Na záver si z modelovacej hmoty vykrajovali rôzne motívy, ktoré po uschnutí na vzduchu si budú o niekoľko dní vyfarbovať. Pozri fotoalbum.

                                

            18.7.2023 sme sa s deťmi vybrali autobusom navštíviť kaštieľ Strážky, ktorý je národná kultúrna pamiatka nachádzajúca sa v meste Spišská Belá, v miestnej časti Strážky a k nemu patriaci  nádherný park. Pani sprievodkyňa nás previedla po kaštieli, ktorý je  skvostom renesančnej architektúry na Slovensku. Okrem vzácnej knižnice sa v ňom nachádza historický nábytok, interiérové doplnky a  obrazy slávneho maliara Ladislava Mednyánszkeho. Prehliadka deti veľmi zaujímala, o čom svedčili aj ich zvedavé otázky, na ktoré dostali obohacujúce  odpovede pani sprievodkyne. Po návšteve sa deti poprechádzali po parku a oddýchli pri rieke Poprad. Po chutnom obede si deti  rozvíjali  farebnú tvorivosť vyfarbovaním mandaly.   Záver patril  hudbe. V rámci  muzikoterapie si žiaci vlastným vytváraním  príjemnej melódie  ,,bubnovaním“  plastovými fľašami vychutnali blahodarný účinok  Indiánskej piesne lásky. Pozri fotoalbum.

             

            19.7.2023. Malí indiáni majú radi zvieratká. Preto sme sa rozhodli navštíviť Zoologickú záhradu v Spišskej Novej Vsi. Najviac sa im páčili opice, medveď, surikaty, labute, akváriá, teráriá, vtáčiky, pávy, labute, ťavy a iné. Bolo čo obzerať. Deti si osviežili deň zmrzlinou a  chladivými nápojmi.  Vyskúšali si aj ,,športový stôl,, , fitnes a pri odchode zo ZOO nevynechali  ani míňanie peniažkov na suveníry.

            Po výbornom obede sa pustili do pletenia ,,náramkov priateľstva,,. Táto aktivita ich veľmi zaujala a okrem radosti z preplietania si precvičili motoriku, počítanie a trpezlivosť. Pozri fotoalbum.

             

            20.7.2023. Pekné počasie vyzývalo ku peknej  prechádzke k neďalekému rybníku. Po druhýkrát sme si zopakovali návštevu u pána rybára, ktorý už od skorého rána kŕmil rybky a nám pripravoval grilované klobásky a špekačky. S napätím sme sledovali a počúvali, kedy udica zapípa. Dlho sa nič nedialo. Bolo ticho. Pomaly balíme veci a chystáme sa na odchod - a v tom... pipipipipi.... a je to tu! Ako sa chytajú ryby? Takto! Krásny kaprík, ktorého sme mali možnosť vziať na ruky, odfotiť sa s ním a urobiť pekné gesto - vrátili sme ho späť do vody: ,,Plávaj si, kaprík, plávaj.“ Deti sa obohatili o  emocionálny zážitok.  Od radosti sa nahlas smiali a potlesk museli počuť aj všetky rybičky v rybníku :). Ujo rybár mal slzy v očiach od dojatia a nám len ostáva dodať  ĎAKUJEME!

            Po mňamkovom obede si deti  vychutnali zmrzlinku. Na záver vydareného dňa sme vymaľovali a dotvorili spracovanú a už stvrdnutú modelovaciu hlinu z pondelka. Pozri fotoalbum.

             

            21.7.2023. A deň ,,D,, nastal  :(  - posledný indiánsky deň. Strávili sme  ho  spoločným spomínaním na  úžasné 10 - dňové zážitky strávené v Indiánskej letnej škole. Skvelé zážitky, výlety, aktivity, jedlá.... Nové kamarátstva, nové skúsenosti, nové poznatky. Naši indiáni dnes mali rozlúčkový deň plný tanca, hudby, spevu. Dokončovali si náramky priateľstva, domaľovávali si výrobky z modelovacej hmoty, pozreli si indiánske rozprávky  a spolu s rodičmi ochotne vypísali dotazník, aby sme mali spätnú väzbu na tohtoročný tábor. Pred ukončením každý indián/indiánka dostal/dostala diplom za účasť, keksík INDIÁN, maľovanku, pexeso a šatku. Všetci sme sa zhodli, že v tábore bolo super - všetko sa im páčilo a rodičia boli takisto spokojní. Takže HAW,HAW KOLA! - Ahojte, priatelia o rok!  Všetkým prajem krásne prázdniny.

            Pozri fotoalbum.

            Ďakujeme vedeniu ZŠ Huncovce, tetám ekonómkam, tetám upratovačkám, všetkým organizátorom, animátorom, tete tanečníčke, ujovi rybárovi, cukrárni a reštaurácii GONDOLA v Huncovciach, ujovi šoférovi autobusu, indiánikom a ich rodičom  za pomoc, spoluprácu, super prístup, ochotu a potešenie z tohtoročného letného tábora. 

             

            Zuzana Remiašová

             

            júl 2023

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje