• Vianočná besiedka 2023
          • Vianočná besiedka 2023

          • Ktože z nás sa už neteší na Vianoce? 21.12.2023 sa naša telocvičňa premenila na jedno javisko s vianočnými pesničkami, tancami, básničkami  a hraním na hudobných nástrojov. Celú tú atmosféru  či vôňu vianočných perníkov vám nepriblížime, ale skúste sa zapozerať do týchto pekných chvíľ...

            Pozri fotoalbum a video pod textom.

            Ing. Oľga Kontrošová

            december 2023

            Zostrih generálky Vianočnej besiedky našich žiakov.

        • Krabica plná lásky od topánok
          • Krabica plná lásky od topánok

          • Naša škola darovala Vianoce nádherným gestom

            V tomto vianočnom období sme sa v našej škole spojili v jedinečnej akcii s názvom "Krabica plná lásky od topánok". Cieľom bolo priniesť teplé a láskyplné Vianoce do života tých, ktorí častokrát trávia sviatky osamelo.

            Učitelia i žiaci sa do projektu pustili so zanietením a nadšením, s úmyslom naplniť krabicu maličkosťami, ktoré by potešili seniorov a priniesli do ich života radosť. Vznikol tak darček, ktorý nebol len hmotný, ale niesol so sebou aj hlboký význam a ľudskosť.

            V krabici sme sa snažili zdôrazniť rôznorodosť a dobrovoľnosť. Všetko bolo vybrané s láskou a starostlivosťou, aby každý prvok mal svoje miesto a pridal sa k širšiemu posolstvu daru. Krabica obsahovala napríklad sladkosti, aby si seniori osladili Vianoce. Slané dobroty, pretože život je o rovnováhe a každý chce trochu slaného k sladkému. Mäkké ponožky, uterák..., aby seniori cítili teplé objatie aj v chladných dňoch. Čiapku alebo rukavice na zahriatie, aby Vianoce neboli len teplom v srdci, ale aj na tele. Hry, puzzle,  pozdravy od detí a časopisy, aby sme pomohli rozptýliť myseľ a priniesli úsmev na všetky tváre. Kratší, ale za to osobný pozdrav, ktorý bol zároveň láskavý a povzbudzujúci. Voňavé sviečky alebo krémy, aby sme podporili relaxáciu a pokoj.

            Táto akcia nám otvorila oči pre potreby druhých a ukázala nám, že aj malé gestá môžu mať veľký význam. Zúčastnení boli nielen žiaci, ale aj rodičia a učitelia, ktorí vložili do krabice nielen predmety, ale aj kúsok svojho srdca.

            Dúfame, že sme svojím darčekom priniesli do života seniorov svetlo a teplo. Akcia nám pripomenula, že Vianoce sú o darovaní lásky a súdržnosti a sme radi, že sme mohli byť súčasťou niečoho takého krásneho. Plánujeme pokračovať v podobných iniciatívach, pretože veríme, že spoločne môžeme vytvoriť lepší svet pre všetkých. Vianoce sú obdobím darovania a my sme sa snažili darovať niečo, čo nepatrí len nám, ale celej našej školskej komunite.

            Pozri fotoalbum.

             

            Mgr. Patrícia Tomaškovičová

            december 2023

        • Návšteva vianočných trhov v Poprade s triedou 5.B
          • Návšteva vianočných trhov v Poprade s triedou 5.B

          • Dňa 14.12.2023 nadšená skupina žiakov z 5.B sa vybrala na nezabudnuteľnú návštevu vianočných trhov v Poprade. S úsmevom na tvári sme sa vydali do rozžiareného centra mesta, kde nás očarila vôňa medovníkov a hrejivá atmosféra.

            V sprievode pani učiteliek a žiakov sme prechádzali medzi drevenými stánkami, kde sa leskli farebné ozdoby a vôkol nás sa niesli melódie vianočných piesní. Žiaci prezerali originálne darčeky pre svojich blízkych a s potešením zdieľali svoje postrehy s ostatými kamarátmi.

            Jedným z vrcholov dňa bola návšteva parku v Poprade, kde sme sa so žiakmi prešli okolo nádhernej vianočnej výzdoby. S nadšením sme sa prechádzali po námestí a objavovali sme vianočné zákutia Popradu.

            Počas chladného dňa sme si užívali radostné chvíle, čím sa náš výlet stal skutočným vianočným dobrodružstvom. Z tohto výletu sme odchádzali so srdcami plnými radosti, spomienok a s očakávaním, že tieto okamihy nám zostanú v pamäti, ako jeden z najkrajších spoločných zážitkov.

             

            Mgr. Milena Burdíčková a Bc. Bohumíra Pajerová

            december 2023

        • Výstava „Vianoce pod Tatrami“
          • Výstava „Vianoce pod Tatrami“

          • Akcia ZÚ Praktický človek

            Cieľ cesty Výstavná sieň mesta Kežmarok

            Dňa 14.12.2023 žiaci ZÚ navštívili mesto Kežmarok a Výstavnú sieň mesta Kežmarok s nainštalovanou  výstavou“ Vianoce pod Tatrami“.

            Náš výlet začal stretnutím členov ZÚ na vlakovej zastávke v Huncovciach. Vianočný Kežmarok nás očaril svojou výzdobou a atmosférou prichádzajúcich najkrajších sviatkov v roku. Potom sme sa premiestnili  do Výstavnej siene, kde sme mohli obdivovať  kreatívne diela žiakov z kežmarských škôl. Výstava bola inšpiratívna a všetkým zúčastneným sa páčila. Pri návrate  nám zimný  deň spríjemnilo posedenie v kaviarni pri horúcom čaji.

            Naše putovanie sme ukončili v Huncovciach na vlakovej zastávke obohatení o nové umelecky podnetné zážitky a nápady, ktoré si uchováme v pamäti. Pozri fotoalbum.

            Vedúca ZÚ  Mgr. Ľudmila Nováková

            december 2023

        • Krása vianočných sviatkov
          • Krása vianočných sviatkov

          • Výstava žiackych prác

            Dňa 14.12.2023 bola v školskej jedálni zrealizovaná výstava „Krása vianočných sviatkov“. Prezentácia výstavy je zameraná na rôzne variácie a typy vianočných stromčekov.

            Tieto nádherné umelecké diela vytvárali žiaci 2. stupňa na hodinách THD a PVC pod vedením šikovných  učiteľov Mgr. Ľ. Novákovej a M. Rocha. Pozri fotoalbum a video pod článkom.

            Výstavu, na ktorú srdečne pozývame zamestnancov a žiakov školy, si môžete pozrieť do 21.12.2023 v školskej jedálni.

            Mgr. Ľudmila Nováková

            december 2023

        • Spoločné chvíle a vízia jednoty
          • Spoločné chvíle a vízia jednoty

          • Blíži sa obdobie Vianoc a naša základná škola sa teší na krásne spoločné chvíle a radosti. Vianoce sú pre nás všetkých príležitosťou spojiť sa a zdieľať radosť z prítomnosti s našimi priateľmi, kolegami a rodinami, ktoré tvoria našu školskú komunitu.

            Pri vstupe do školy cítime vôňu vianočného stromčeka a dobrej nálady. Atmosféra lásky a pokoja preniká do našich tried a každý sa cíti, ako súčasť niečoho väčšieho.

            Naša školská komunita sa sústreďuje na príjemné spôsoby prežívania Vianoc, no nezabúdame aj na našu Vianočnú besiedku. Vianočné dekorácie a ozdoby nám pripomínajú blížiace sa sviatky, no bez zbytočného zhonu. Zamestnanci školy i žiaci sa navzájom pozdravujú a vymieňajú si malé vianočné pozornosti.

            Vianočná dobročinnosť zostáva dôležitou súčasťou našej školskej identity. Naši žiaci a učitelia sa spoločne zapojili aj tento rok do obdarovávania tých, ktorí si to nemôžu dovoliť. Spoločne sa snažíme pomáhať tým, ktorí to potrebujú a učíme žiakov hodnotám ako láska, solidarita a súcit.

            Vianočné obdobie nám poskytuje príležitosť na odpočinok, zvládnutie spoločných aktivít a prehĺbenie vzťahov. Žiaci si uvedomujú význam rodiny, priateľstva a vzájomnej podpory.

            Nech toto obdobie Vianoc prináša nielen pohodu, ale aj hlbšie pripútanie k našej školskej rodine.

            Šťastné a pokorné Vianoce prajeme všetkým v našej školskej komunite!

            Pozývame Vás pozrieť si fotoalbum, v ktorom je zachytená naša školská výzdoba, prajeme si, aby ste aj Vy mohli byť súčasťou našej školskej komunity!

             

            Mgr. P. Tomaškovičová

            december 2023

        • Vo vianočnej pekárni
          • Vo vianočnej pekárni

          • Dňa 13.12. sa žiaci 1.A triedy premenili na malých cukrárov a rozvoňali školu medovníkmi. Cesto si vyvaľkali, vykrojili a medovníky ozdobili.Keď sa piekli - strážili ich a nakoniec  aj zjedli. K práci priložili ruku všetci žiaci. Zaspievali sme  vianočné piesne a s úsmevom na tvári sme si užili spoločne predvianočný čas.

            Nezabudnite si pozrieť fotoalbum, kde máme tento zážitok zachytený. 

            Mgr. V. Košová

            december 2023

        • Výzva k opatrnosti
          • Výzva k opatrnosti

          • Pozor na nebezpečné ľadom obalené stromy v školskom parku a v uliciach obce

            Riziko poranenia

            Vysvetlenie situácie

            Naša škola sa nachádza v nádhernom parku plného ihličnatých a listnatých stromov. V zime ihličnaté stromy nezhadzujú ihličie, preto sa na nich hromadí viac snehu. Vplyvom počasia, keď sa strieda topenie so zamŕzaním, sa dokáže zmeniť na ľad. Následne môže dôjsť k opadávaniu celých kusov snehu s ľadom, prípadne pod váhou ľadovca  sa lámu aj konáre.

            Výzva

            Riziko pádu nahromadeného zľadovateného snehu či zlomenia väčších konárov je značne vysoká. Preto ZŠ  v tejto súvislosti upozorňuje na možné riziko ich pádu a možného poranenia. Vyzývame rodičov, žiakov, učiteľov a návštevníkov školy, aby pri vstupe do školského areálu sa nezdržiavali pod stromami a boli opatrní.

            Za pochopenie ďakujeme.

            december 2023

        • Úspešná spolupráca s MŠ Huncovce
          • Úspešná spolupráca s MŠ Huncovce

          • Mikuláš a Vianočná burza

            Budúci prváci sa postupne malými krôčikmi  zoznamujú so základnou školou. Stretnutie predškolákov s Mikulášom, s anjelom a čertom  sa uskutočnilo na základnej škole a  obohatilo zážitky o vzrušujúce momenty.

            Následne sa deti z MŠ presunuli do telocvične ZŠ. Aj oni na Vianočnú burzu prispeli svojimi krásnymi výrobkami, čím na oplátku si mohli vybrať z vystavených vecí. Pozri fotoalbum.

            Spoločné schádzanie sa  budúcich prváčikov so žiakmi ZŠ je prospešné a veríme, že  plán stretnutia na fašiangy bude rovnako vydarený a už teraz sa na to tešíme.

            december 2023

        • Mikuláš prišiel!
          • Mikuláš prišiel!

          • Dodržujeme tradície

            Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý,

            každý rok nosievaš do okien dary.

            Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý,

            každý rok myslievaš na dobré deti!

            (Zuzana Špačková)

            S napätím žiaci očakávali príchod sv. Mikuláša. A veru prišiel - s anjelom a čertom. Navštívil každú triedu. Pozri fotoalbum. Nechýbali milé slová a Mikulášovi sa podarilo vyčariť našim deťom úsmev na tvári, priniesť trochu radosti, spolupatričnosti a tradície do našich tried. ĎAKUJEME MIKULÁŠ!

            december 2023

            Pred príchodom Mikuláša sa škola "obliekla" do zimnej  dekorácie a navštevníkov víta vo vestibule čarovne vyparádený stromček, ozdobený výtvarnými prácami našich žiakov.

        • Ukážka šikovnosti našich žiakov a učiteľov
          • Ukážka šikovnosti našich žiakov a učiteľov

          • Vianočná burza

            6.12.2023 sa konala v telocvični dobre organizovaná vianočná burza, na ktorej sme prezentovali naše produkty. Išlo o neuveriteľné množstvo výrobkov, ozdôb, medovníčkov a vianočných dekorácií, ktoré sa na stoloch v telocvični objavili už skoro ráno. Kreatívne práce sú dôkazom aktivít našich  žiakov, ktorých učitelia motivovali a viedli  k činnosti na výtvarnej výchove, technike, pracovnom vyučovaní, v ZÚ či v ŠKD.  Za symbolický jeden žetón si každý mohol vybrať na pamiatku výrobok, ktorý ho zaujal.

            Potešila nás aj návšteva detí z materskej školy, ktoré rovnako prispeli svojimi vianočnými výtvormi. Po celý čas burzu spríjemňovali detské vianočné pesničky a pohľad vonku potešil jemne padajúci sneh. Pozri fotoalbum a video pod textom.

            Veľká vďaka patrí všetkým organizátorom aktivít bohato naplneného a dobre zorganizovaného dňa, učiteľom a všetkým zúčastneným aktérom.

             Bc. Marcela Kisková a Bc. Zuzana Remiašová

             

            december 2023

        • Už k nám prišla zima
          • Už k nám prišla zima

          • Zimné radovánky v ŠKD

            Už k nám prišla zima,

            zima, zimička,

            celý svet je ako

            veľká chladnička.

            Je v nej biely sniežik,

            je v nej pravý ľad.

            Keď k nám príde zima,

            každý z nás je rád.

            (Alojz Čobej)

            Zimu sme privítali poriadnou klzákovačkou a neobišli sme ani guľovačku, váľanie v snehu či „robenie“ anjelov. Radosť zo snehu a zimných radovánok pozri fotoalbum Zimné radovánky a Prvý zimný deň v ŠKD a pod textom video.

             

            Bc. Renáta Kromková a Bc. Zuzka Remiášová,ŠKD

            december 2023

            ...nezabudnuteľné zimné dobrodružstvo v ŠKD...

        • Národný deň tiesňového čísla 112
          • Národný deň tiesňového čísla 112

          • ŠKD

            Tiesňové volanie je neoddeliteľnou súčasťou verejnej bezpečnosti, umožňujúce občanom okamžitý prístup k profesionálnej pomoci v núdzi. V prípade hrozby, nehody alebo iných urgentných situácií je dôležité volať príslušné tiesňové čísla, ako je napríklad 112. Vaša bezpečnosť je priorita a tiesňové volanie hrá kľúčovú úlohu pri zabezpečení rýchlej reakcie a pri poskytnutí pomoci.

            Pri príležitosti Národného dňa tiesňového čísla 112 (1.12.2023) v ŠKD sme sa snažili zvýšiť povedomie o čísle 112. Hlavnou myšlienkou je zachrániť pomocou jedného čísla tiesňového volania čo najviac životov.

            Žiaci v ŠKD diskusiou si priblížili „zázračné „ číslo 112. Jeho významnú úlohu v živote ľudí ukázali aj zábavnou aktivitou. Predviedli rôzne situácie pri záchrane ľudského života, majetku či ochrane prírody. Deti si  rozdelili úlohy a zahrali sa na záchranárov. Dôležité bolo zvýrazniť potrebu  kedy volať toto číslo a kedy sa nesmie zneužiť.

            Pozri fotoalbum

            Odkaz na plagát TU:  Letak__112_den_1.12.-_fialova.pdf

             

            Bc Renáta Kromková

            december 2023

        • Zimná šarkaniáda v 1.A a 2.D
          • Zimná šarkaniáda v 1.A a 2.D

          • Dňa 30.11. si u nás zalietali šarkany. Žiaci 1.A a 2.D triedy poňali Šarkaniádu trošku inak. Veď kde je napísané, že šarkany lietajú iba s padajúcim lístím? 

            Naše šarkany dostali zimné čiapky a hor sa s nimi na sneh. Vietor nám prial, chvosty viali, detské očká boli rozžiarené a líčka vyštípané. Čo viac si môžeme priať 🙂. Pozri fotoalbum.

             

            Spracovala : Mgr. Veronika Košová a Mgr. Ľubica Žembová

            november 2023

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje