• „Počúvajme uchom, nie bruchom“
          • „Počúvajme uchom, nie bruchom“

          • Blok Ochrana ľudských práv

            Umenie počúvať je dar, ktorý nič nestojí, no robí život krásnym, zrozumiteľným, bez zbytočných hádok a krívd. Venovať ľuďom okolo seba svoj čas, sústredenie, pozornosť. Vedieť vypočuť ich radosti, starosti, prosby. Ale naozaj počúvať, nie iba tak „na pol ucha,“ a pritom myslieť na vlastné povinnosti. Jeden z najväčších úspechov v komunikácii, ktorý  nám navyše ušetrí mnoho  zbytočných nedorozumení a nepríjemností, je naučiť sa počúvať nielen ušami, ale aj srdcom. Dá sa to. Presvedčili sa o tom aj žiaci 2. stupňa počas októbrovej aktivity Červená čiapočka – pomotaná rozprávka.

            Vedúca bloku Ochrana ľudských práv, 2. stupeň ZŠ

            okróber 2023

        • Športová aktivita - Hod šiškami
          • Športová aktivita - Hod šiškami

          • Zábava a súťaž na 1. stupni ZŠ

            Tento týždeň sme na našej škole zorganizovali vzrušujúcu športovú aktivitu s názvom "Hod šiškami". Do súťaže sa zapojili žiaci z dvanástich tried - 1.A, 1.E, 1.F, 2.A, 2.C, 2.D, 3.A, 3.B, 3.C, 4.A, 4.B, 4.C. Pravidlá tejto nezvyčajnej súťaže boli jednoduché: každý žiak mal k dispozícii 5 šišiek a jeho úlohou bolo trafiť ich do vedierka.

            Žiaci sa na túto súťaž tešili až nakoniec prišiel čas. Žiaci boli pripravení ukázať svoje šikovné hody. Sme hrdí na to, že sa žiaci zapojili s veľkým nadšením a vedomím, že tento športový deň bude plný zábavy a priateľstva.

            Súťaž začala a šišky leteli vzduchom s presnosťou strelca. Bolo nádherné sledovať, ako sa naši žiaci snažia trafiť vedierka a získavať body pre seba. Každý hod bol plný napätia a vzrušenia, pretože nielen každý žiak, ale aj každá trieda sa snažila získať náskok pred ostatnými. Pozri fotoalbum.

            Po napínavých okamihoch súťaže prišiel čas na vyhodnotenie. Víťazom tejto športovej udalosti, ostatní spolužiaci srdečne zagratulovali. Atmosféra boli plná radosti, smiechu a komunity, čo naznačovalo, že športová aktivita nie je len o víťazstve, ale aj o tom, ako spolu pracujeme a oslavujeme.

            Táto športová udalosť bola skvelou príležitosťou pre našich žiakov na preukázanie svojich športových zručností a vytvorenie silných väzieb. Tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré nám pomôžu posilniť našu školskú komunitu a zlepšiť naše športové zručnosti.

            Víťazi:

            1.A – Marko Vojtašek

            1.E – Matúš Mirga

            1.F – Dávid Mirga

            2.A – Alex Oračko

            2.C – Igor Polhoš

            2.D – Denis Smik

            3.A – Viktória Badžová, Samuel Polhoš

            3.B – Nela Polhošová, Vojtech Oračko

            3.C – Martin Pitoňák

            4.A – Sára Polhošová

            4.B – Tomáš Polhoš

            4.C – Vanesa Čonková, Aleš Polhoš

             

            Tešíme sa na ďalšie športové udalosti a zábavy na našej škole!

             

            Mgr. Patrícia Tomaškovičová

            október 2023

        • Deň školských knižníc
          • Deň školských knižníc

          • 1.A a 2.D

            Pri príležitosti Dňa školských knižníc si to žiaci 1.A a 2.D zamierili na hodine čítania do školskej knižnice. Žiakov zaujala kniha Maľované čítanie
            Moje prvé rozprávky
            Na úvod si deti pozreli bohatú zbierku kníh, ktoré knižnica ponúka. Pani učiteľka hovorila o čítaní a aj o tom, aké dôležité je vedieť čítať a prečítala deťom rozprávku, ktorú si vybrali z knihy. Rozprávka o Janíčkovi  a Marienke. Na záver prváci nakreslili to, čo v príbehu počuli. Druháci mali za úlohu napísať tri vety z príbehu aj s použitím obrázkov, namiesto slov, tak ako bolo v knihe. Žiaci usilovne pracovali a hodina ubehla ako voda. Žiakom sa aktivita páčila a určite sme knižnicu nenavštívili poslednýkrát.


            Pani učiteľka Mgr. Veronika Košová a pani vychovávateľka Bc. Reńata Kromková

            október 2023

        • Svetový deň mlieka v ŠKD
          • Svetový deň mlieka v ŠKD

          • V ŠKD si deti pripomenuli Svetový deň mlieka rôznymi akciami. Svoju tvorivosť preukázali výtvarnými prácami. Kreslili, maľovali a kolážou vytvárali  nielen obrázky ale aj masky kravičky. Tvorivú dielňu si spríjemňovali pesničkou Prečo krava nenosí žiadnu kravatu a na interaktívnej tabuli cez prezentáciu Cesta mlieka spoznali výrobu mliečnych pochutín. Nechýbala ani ochutnávka mliečnych výrobkov.

            Pozri fotoalbum.

            Týmto dňom sme si  pripomenuli význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky výživy.

            Bc. Zuzana Remiašová, vychovávateľka ŠKD

            september 2023

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • 14. ročník česko-slovenského projektu pre základné školy Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov

            Touto témou sa niesol tohtoročný medzinárodný projekt Záložka do knihy spája školy, ktorého cieľom je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami. V rámci projektu nám bola pridelená partnerská škola ZŠ z Veľkej Idy, s ktorou si zhotovené záložky vymeníme. Žiaci z rôznych ročníkov sa s radosťou zapojili do tohto projektu. Najprv si prečítali rôzne detské knihy zo školskej knižnice napr. Emka a lesné zvieratká, Šlabikár včielky Máji, Snehulienka a sedem trpaslíkov, Červená Čiapočka, Pippi dlhá pančucha, H.CH. Andersen: Rozprávky – Princezná na hrášku, Malý princ, Harry Potter a iné. Záložky zhotovili rôznou technikou, využívali papier, textil a drobný materiál. Aj napriek tomu, že sme sa opakovane zapojili do tohto projektu, práca detí naďalej baví a s radosťou tvorili záložky pre svojich nových kamarátov. Pozri fotoalbum.

            Na záver patrí veľké poďakovanie všetkým pani učiteľkám a žiakom, ktorí sa do projektu zapojili.

            Školská knihovníčka: S. Žembová

            október 2023

        • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice
          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • 1.C a 1.D

            Školská knižnica sa stala dejiskom neobyčajného podujatia dňa 23. októbra 2023, ktorého niesla tohtoročná téma "Školská knižnica vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční." V tomto podujatí nešlo iba o propagáciu knižnice, ako miesta na čítanie, ale o podporu individuality a tvorivosti medzi žiakmi.

            Učitelia, spolu so žiakmi 1.C a 1.D triedy, spojili svoje sily a vytvorili niečo, čo zanechá nezmazateľný dojem na školskej komunite. Téma podujatia sa zamerala na to, že knižnica môže byť miestom na objavovanie a rozvíjanie jedinečných schopností a talentov žiakov.

            Dňa 23.10.2023 školská knižnica prestala byť iba miestom, kde sú uložené knihy a stala sa priestorom pre kreativitu, inováciu a objavovanie, a nie len pre 1.C a 1.D.  To, ako sa učitelia spojili so žiakmi na tomto podujatí, ukázalo, že školská knižnica môže byť kľúčom k tomu, aby žiaci boli výnimoční a mohli rozvíjať svoj potenciál na maximum.

            Týmto vás pozývame prezrieť si fotoalbum, kde nájdete fotografie z dnešného podujatia.

             S úctou

            učitelia ZŠ Huncovce

             

            Mgr. P. Tomaškovičová 

            október 2023

        • Jesenná výzdoba na našej základnej škole
          • Jesenná výzdoba na našej základnej škole

          • Ahojte všetci!

            Jeseň je tu a naša základná škola to nezabudla osláviť! Naši učitelia a žiaci spojili svoje sily, aby vytvorili nádhernú jesennú výzdobu, ktorá nám pripomína toto úžasné ročné obdobie. Dovoľte nám predstaviť vám, ako sme premenili našu školu na jesenný raj.

            Jesenné nástenky, ktoré môžete u nás nájsť, sú výsledkom úžasnej práce našich šikovných žiakov a učiteľov. Každý rok si dávame veľkú námahu, aby sme vytvorili nádherné nástenky, ktoré nás inšpirujú a rozjasňujú naše dni v škole.

            Ale nejde len o nástenky! Naša škola je teraz obklopená nádhernými jesennými farbami. Stromy sú farebne oblečené do odtieňov červenej, oranžovej a žltej. Keď prídeme ráno do školy, cítime ten úžasný jesenný vzduch a výhľad na farebné stromy nás ihneď rozveselí.

            Pripravili sme pre vás fotoalbum s fotkami našich jesenných násteniek, aby ste si ich mohli vychutnať z pohodlia vášho domova. Stačí sa pozrieť na našu fotogalériu.

            Veríme, že naša jesenná výzdoba vám prinesie úsmev na tvári a pripomenie vám krásu tohto ročného obdobia.

            Tešíme sa na to, čo nám jeseň prinesie ďalej, a sme vďační za všetku túto nádhernú jesennú výzdobu, ktorá nás obklopuje. Nezabudnite si vychutnať túto ročnú dobu a oslavovať ju spolu s nami!

             

            S láskou,

            žiaci a učitelia základnej školy Huncovce

             

            Mgr. P. Tomaškovičová

            október 2023

        • Akcia ZÚ Klub šiestakov a Šikovníček
          • Akcia ZÚ Klub šiestakov a Šikovníček

          • Kone, jazdectvo a najlepšie tipy na výlet vo Veľkej Lomnici a okolí

            Zo spomienok

            Žiaci zo záujmových útvarov Klub šiestakov a Šikovníček spojili prechádzku s výletom do Veľkej Lomnice ku koňom. Člen jazdeckého klubu osedlal koníka a doprial každému žiakovi sa na ňom povoziť. Nový a nevšedný pocit z jazdy  naplnil žiakov radosťou a dobrodružstvom. Pekné počasie tento zážitok ešte umocnilo. Pozri fotoalbum.

            Vedúci ZÚ Mgr. Lýdia Bašistová a  Mgr. S. Žembová

            október 2023

        • Aktivita záujmových útvarov ZÚ
          • Aktivita záujmových útvarov ZÚ

          • Súťaž vo vybíjanej

             

            Naši žiaci po vyučovaní  zmysluplne vypĺňajú čas v ZÚ.

            V teplých októbrových dňoch využívajú multifunkčné ihrisko na kolektívne hry. Krúžková činnosť troch tried (2.B, 4.B a 7.B ) sa odzrkadlila v pohybovom kolektívnom športe - vybíjanej.

            Nakoľko mladší žiaci hrali vybíjanú prvýkrat a robili malé prešľapy,  starší žiaci ich vzali medzi seba a dookola trpezlivo vysvetľovali pravidlá hry, čím preukázali chvályhodnú kolegialitu medzi súťažiacimi skupinami.

            Bolo to veľmi vydarené popoludnie a veríme, že aj nasledujúce stretnutia  záujmových útvarov budú plné súdržnosti, rešpektu, lásky a radosti. Pozri fotoalbum.

            Bc. Renáta Kromková

            október 2023

        • Promočné video našej základnej školy
          • Promočné video našej základnej školy

          • Dobrý deň, vážení rodičia, učitelia a budúci žiaci!

             

            S potešením vám predstavujeme našu Základnú školu, prostredníctvom nášho promočného videa. Toto video nám umožňuje podeliť sa s vami o našu vášeň pre vzdelávanie a našu oddanosť pripravovať našich žiakov na úspešnú budúcnosť.

             

            Naša škola - miesto, kde rastú noví lídri

            Naša škola je miestom, kde rastú noví lídri. Sme hrdí na naše dlhoročné dedičstvo v oblasti vzdelávania, kde sa neustále snažíme dosiahnuť najlepšie výsledky a podporovať každého žiaka v jeho osobnom raste a rozvoji.

             

            Moderné učebné metódy a technológia

            Sme odhodlaní poskytovať najlepšiu kvalitu vzdelávania. Preto sme investovali do moderných učebných metód a technológií. Naši učitelia majú prístup k najnovším pedagogickým nástrojom, ktoré pomáhajú žiakom získať dôležité zručnosti a vedomosti potrebné pre 21. storočie.

             

            Podpora osobného rozvoja

            Voľnočasové aktivity a nadšený pedagogický tím zabezpečujú, že naši žiaci majú príležitosť objaviť svoje záľuby a talent. Veríme, že vzdelávanie nie je len o učebniciach a tabuľkách, ale aj o rozvoji charakteru a sebavedomia.

             

            Komunita a spolupráca

            Naša škola je miestom, kde sa vytvára komunita. Podporujeme spoluprácu medzi žiakmi, rodičmi a učiteľmi, pretože veríme, že spoločným úsilím môžeme dosiahnuť viac. Spolu tvoríme pozitívne a inkluzívne prostredie pre všetkých.

             

            Pozvánka

            Chceme, aby ste sa pridali k našej školskej rodine a zažili to, čo robí našu školu takou výnimočnou. Pozývame vás pozrieť si naše promočné video a zistiť viac o našom vzdelávacom prostredí a možnostiach pre vaše deti.

             

            Deti sú našou budúcnosťou a my sme tu, aby sme im poskytli to najlepšie vzdelávanie.​​​​​​​​​​​​​​

            Ďakujeme, že ste si našli čas a pozreli si naše promočné video. Tešíme sa na to, že vás privítame v našej Základnej škole a pomôžeme vašim deťom dosiahnuť ich plný potenciál.

            Ďakujeme za váš záujem o našu školu!

             

            Na záver vám predstavíme žiačky zo 4.A triedy.


            S úctou,

            tím základnej školy

             

            Mgr. Patrícia Tomaškovičová
            október 2023

        • Modlitbová dobrovoľná iniciatíva
          • Modlitbová dobrovoľná iniciatíva

          • Modlitby  prvý týždeň v mesiaci

            ​​​​​​​

            Aktivity Náboženskej výchovy

             

            Prvý týždeň nového mesiaca žiaci s radosťou prijali možnosť sa pred vyučovaním modliť desiatnik ruženca. Na báze dobrovoľnosti sa stretávajú v telocvični  s p. uč. náboženskej výchovy  Petrom Feňákom a tak začínajú svoj deň. Pozri fotoalbum.

             

            Milión detí sa modlí ruženec 2023

            Pripomenieme, že na celom svete 18. októbra 2023 sa budú deti  modliť ruženec za mier a jednotu vo svete. Aj naša škola sa pripojí spoločnou modlitbou o 9. hod. v telocvični ZŠ. 

            Toho roku iniciatívu organizuje Pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi.

             

            Mgr. Peter Feňák

             

            október 2023

             

        • Výstava Plody záhrad v školskej jedálni
          • Výstava Plody záhrad v školskej jedálni

          • Prezentácia jednotlivých tried

            Na hodinách Pracovného vyučovania a Techniky sa učíme ako pestovať rôzne druhy zeleniny, ovocia, ako ošetrovať stromy, udržiavať okrasnú záhradku a iné.  V školskej úžitkovej záhrade naši žiaci na PV vypestovali  zeleninu rôznej farby, napr.: mrkvu, petržlen, reďkovky , zemiaky a iné. Dôležitosť zeleniny a ovocia v našej strave snáď nemusíme ani pripomínať. Pozývame zamestnancov a žiakov do naše školskej jedálne pozrieť si  prezentáciu Plody záhrad.

            Aj túto  jeseň na hodinách PV žiaci už pripravujú školskú záhradu na zimný odpočinok.

            Pozri video pod článkom

            Príprava prezentácie  Mgr. Ľudmila Nováková a Mgr. Marcel Roch


             Vedúca bloku ENV Mgr. Ľudmila Nováková


            október 2023


      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje