• ĽP 1. stupeň
          • ĽP 1. stupeň

          • Aktivita: Sušienky

            Realizácia projektu vychádzala zo základných ľudských práv Charty OSN a to právo na potraviny. Napriek tomu každú siedmu sekundu umiera na svete dieťa na podvýživu.

            Preto cieľom aktivity  bolo motivovať deti k pomoci tým, že sa dokážu podeliť s inými a pochopia, čo znamená nedostatok jedla.

            Projekt sa realizoval 24.5.2023  formou zážitkovej aktivity. Učiteľky hrou dali impulz rozmýšľať o tom ako sa deti cítia, keď  nemajú čo jesť.

            Záverečnou diskusiou učitelia motivovali žiakov zamyslieť sa nad problémom delenia stravy, spolupatričnosti či  odmietnutia pomôcť. Veríme, že cieľ aktivity bol splnený.

            Mgr. Jana Šperková, koordinátor pre ĽP na 1. stupni ZŠ

            máj 2023

             

        • Exkurzia na farme v Žakovciach
          • Exkurzia na farme v Žakovciach

          • Prehliadka mesta Kežmarok 

            Žiaci na 1. stupni na hodinách prvouky i prírodovedy sa učia o hospodárskych zvieratách, aký je ich význam, spoznávajú  jednotlivé druhy hrabavej  hydiny, hovädzí dobytok, ošípané, kone, ovce, kozy a pod. Hovorí sa, že lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.   

            Na základe tohto spoznania sme zorganizovali pre žiakov 4. A, B v rámci záujmovej činnosti zaujímavú exkurziu, návštevu farmy hospodárskych zvierat v Žakovciach. Milo nás privítal p. MVDr. Gregor Kuffa, ktorý nám priblížil chod farmy a porozprával veľa zaujímavostí. Patrí mu naše poďakovanie. Spestrením exkurzie bolo hladkanie dvojmesačného žriebätka. Žiaci sa s chovom hospodárskych zvierat, s tým čo všetko chov obnáša, ako „vonia“ príbytok zvierat, ako sa kŕmia stretli po prvýkrát.  

            Po exkurzii sme sa posilnili desiatou pri jazierku s divými kačkami. Veríme, že aj takýmto spôsobom prebúdzame u našich žiakov záujem o prácu v hospodárskej sfére. Dúfame, že si každý uvedomil, odkiaľ máme v obchodoch mlieko, maslo, syry, mäso, vajíčka,  že si musíme vážiť prácu takýchto ľudí, ktorí zabezpečujú potraviny pre nás ľudí. 

            Po návšteve farmy sme sa presunuli do Kežmarku, kde sme navštívili miesta, o ktorých sme sa učili na hodinách vlastivedy: Drevený artikulárny kostol - postavený bez jediného klinca, ktorého strop pripomína obrátenú provu lode a zmestí sa tam viac ako 1500 ľudí. Ukázali sme si Evanjelické lýceum, kde študovali a pôsobili mnohé známe osobnosti.  

            Počasie nám po daždivých dňoch prialo a výlet sme ukončili ochutnávkou zmrzliny v cukrárni. Pozri fotoalbum.  

             

            Mgr. Miroslava Vroclavjaková a Mgr. Peter Feňák 

             máj 2023

        • Usmievavá Anka v našej škole
          • Usmievavá Anka v našej škole

          • Kultúrne podujatie 1. stupeň

            Deň 26.5.2023 naplnil žiakov  rozptýlením  a kultúrnym vyžitím.  V telocvični  našej ZŠ UsmievAnka prezentovala  zábavu pre deti rôzneho druhu: divadielko, pesničky, tanec. Pozri video pod článkom. Taktiež predstavila  svojho malého kamaráta - Zvedavka, ktorý bol stále na niečo zvedavý, plný šibalstiev a nikdy nekončiacich otázok, ktoré kladú aj všetky deti.   Pozri fotoalbum.

            máj 2023

        • Návšteva PZ v našej škole
          • Návšteva PZ v našej škole

          • MDD 1. stupeň

            V oblasti prevencie platí pravidlo: „Na prevenciu snáď nikdy nie je zavčasu !“ Aj z tohto dôvodu na podnet organizátorky akcie Mgr. Dominiky Suchej sa príslušníci Policajného zboru rozhodli realizovať dňa 25.5.2023 preventívny projekt pre deti 1. stupňa na našej  ZŠ. Pozri fotoalbum.

            Úlohou bolo oboznámiť žiakov s významom a užitočnosťou práce policajtov, ukážky práce psa a psovoda  či  iné. Dôležité bolo   naučiť deti bezpečne sa správať v rizikových situáciách, pripravovať ich k zodpovednosti za svoje zdravie a svoje veci, poskytnúť i tejto vekovej kategórii informácie zamerané na zvyšovanie ich právneho a sociálneho vedomia, primeraným spôsobom informovať o rizikách, s ktorými sa môžu v bežnom živote stretnúť.

            Ďalšou náplňou práce so žiakmi bola dopravná výchova zameraná na zodpovedné a bezpečné správanie na cestách. Deti sa od policajtov dozvedeli veľa poučných vecí. Stretnutie nepochybne zanechalo v žiakoch  zážitok , predstavu o povolaní policajta ako aj ponaučenie ako sa majú správať na cestách. Veríme, že takáto prevencia má význam a v tejto tradícii dobrej spolupráce s našou školu PZ bude pokračovať.                         

            máj 2023

        • Medzinárodný deň mlieka v ŠKD 1.odd.
          • Medzinárodný deň mlieka v ŠKD 1.odd.

          • Mlieko je jedna z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek stravy, preto mu je  venovaný 26. máj ako Medzinárodný deň mlieka. Tento deň bol vhodnou príležitosťou vyzdvihnúť mlieko nielen ako zdraviu prospešné, ale tiež ako každodennú súčasť života. Preto sme si v ŠKD rôznymi aktivitami pripomenuli význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov. Prezentáciou na interaktívnej tabuli sme zdôraznili, odkiaľ mlieko získavame, ako sa spracováva a čo sa z neho vyrába. Diskusiou a rozpravou deti hodnotili chuť mliečnych výrobkov. Nechýbala ani súťaž  v jedení syrových nití, ochutnávka šľahačky a mlieka. Šikovné rúčky dokázali vyrobiť z papierovej škatule a papierových pohárov kravín a kravičky či vyfarbovať volské oká na panvičke. Pozri fotoalbum.


            Zuzana Remiašová, vychovávateľka ŠKD 1.odd.

            máj 2023

        • Deň matiek 1.E/ŠKD 1.odd.
          • Deň matiek 1.E/ŠKD 1.odd.

          • Deň matiek je deň, keď sa vzdáva úcta matkám. Na Slovensku tento krásny sviatok oslavujeme druhú májovú nedeľu. Aj žiaci  1.E/ŠKD si svoje mamičky uctili 19.5.2023  pekným vystúpením. Pod vedením triednej učiteľky a pani vychovávateľky pripravili milé posedenie a okrem básní, piesni a tanca aj spoločne vyrobené dary – slniečka z papierových tanierov.

            To, že podujatie sa všetkým páčilo, nasvedčovali úprimné úsmevy a radosť v očiach detí a mamičiek. Pozri fotoalbum.

            Zuzana Remiašová, vychovávateľka ŠKD 1. odd.

            máj 2023

        • Súťaž o NAJ LESNÚ HÁDANKU
          • Súťaž o NAJ LESNÚ HÁDANKU

          • LES UKRYTÝ V KNIHE

            Žiačky 7.C triedy v rámci 13.ročníka projektu LES UKRYTÝ V KNIHE sa zapojili do súťaže o vytvorenie vlastnej knihy: ,, LESNÁ HÁDANKA“. Vytvorili hádankovú tajničku, ktorej témou bolo uhádnuť názvy lesných zvierat a výstupom tajničky bolo dozvedieť sa, čo majú všetky tieto zvieratká spoločné. Pozri fotoalbum.

            Poďakovanie patrí p. uč. Bednarčikovej a žiačkam 7.C triedy za zapojenie sa do súťaže.

            Školská knihovníčka: S.Žembová

            máj 2023

             

        • Spieva celá škola
          • Spieva celá škola

          • Slávici z lavice

            Naša škola má záujem podporovať a rozvíjať potenciál perspektívnych  žiakov, ktorí radi spievajú. Preto 19.5.2023 sa uskutočnila súťaž v speve. Porota bola zložená z  Mgr. Moniky Harnišovej, Mgr.Lýdie Bašistovej, Bc.  Zuzany Remiašovej  a  prísediacich p. riaditeľky Mgr. Kamily Haddenovej, Bc. Renáty Kromkovej  a Bc.Marcely Kiskovej.
            V pripravenej a  vyzdobenej  miestnosti ŠKD našich slávikov sprevádzala p. uč. Monika Harnišová s gitarou. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Každý účinkujúci zaspieval dve piesne. Po súťaži porota vyhlásila výsledky:
                        1.stupeň     
                                     Maroš Mišalko   4.B
                                     Emma Rýdzi       1.E
                                     Fabián Polhoš    4.B
                        2.stupeň
                                    Marek Polhoš              6.B
                                    Šimon Badžo               5.A
                                    Vladimíra Polhošová  5.D
            Všetci zúčastnení si zaslúžia  za snaživý výkon poďakovanie a víťazom gratulujeme!  Okrem hodnotnej skúsenosti si odniesli aj vecné ceny. Pozri fotoalbum.


            máj 2023

        • Slávnostný program ku Dňu matiek
          • Slávnostný program ku Dňu matiek

          • 12.5.2023

            Deň matiek patrí medzi dojemné sviatky – snáď pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. V tento deň by sme mali svojej mame vyjadriť vďaku, rešpekt a úctu. Ani naši žiaci na tento významný deň nezabudli.

            12. 5. 2023 v priestoroch našej telocvične žiaci 1. stupňa -  pod vedením triednych učiteľov - pripravili pútavý program ku  Dňu matiek, ktorým  vyjadrili vďaku za rodičovskú lásku, obetavosť a trpezlivosť. Mohli sme vidieť tanec, recitáciu, spev...Na záver všetky deti mamičkám zablahoželali ku sviatku a odovzdali im malý darček, vyrobený na aktívnych vyučovacích hodinách.

            Záverečný potlesk nás presvedčil, že námaha, ktorú sme pri príprave programu vynaložili, naozaj stála za to.

             Pozri fotoalbum.

            máj 2023

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje