• Olympiáda ľudských práv 2. stupeň
          • Olympiáda ľudských práv 2. stupeň

          • Tohtoročná olympiáda ľudských práv bola zameraná na základné zásady ľudskosti pod mottom: „Nerob druhému to, čo nechceš, aby robil tebe.“ 

            Ľudská dôstojnosť, sloboda, demokracia, rovnosť, právny štát a ľudské práva sú dnes dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Základom našej spoločnosti je ich rešpektovanie. Toto sú naše hodnoty, ktorých dodržiavanie musí byť samozrejmosťou v jednotlivosti aj vo vzájomnom súlade a určujú ľudský kompas ľudskosti tak, aby nezablúdil nikto z nás. 

            To, čo robí človeka človekom je jeho ľudskosť. To, že dokáže iným dať svoje city v podobe empatie, súcitu, úcty, lásky, priateľstva. Prejaviť cit dokáže len múdry človek, ktorý si uvedomuje hodnotu ľudskosti. Hľadať ľudskosť musíme vždy v prvom rade v sebe, až potom ju môžeme hľadať a čakať od druhých. Byť ľudským znamená, uvedomiť si hodnotu života, nielen toho vlastného, ale všetkého toho, ktorý nás obklopuje a mať ho v úcte. Byť ľudským znamená, premôcť v sebe egoizmus a pýchu a dokázať sa vidieť v „koži toho druhého“. Byť ľudským znamená, zbaviť sa chamtivosti, lakomstva a závisti a dokázať dávať, nielen to hmotné, ale najmä sám seba. Byť ľudským znamená, priznať si vlastnú chybu a zlyhanie a nikdy nehľadať vinníkov v iných a nie v sebe, neobviňovať druhých za vlastnú neschopnosť. Byť ľudským znamená, byť čestným. Ak nie som čestným voči ostatným, tak nie som čestným ani voči sebe. Byť ľudským znamená, nikdy nikomu neublížiť pre vlastné potešenie, alebo zisk. Byť ľudským znamená, nikdy nikoho nijakým spôsobom nevyužívať, nezotročovať kvôli osobnému prospechu. Byť ľudským znamená, nikdy nikomu nesiahnuť kvôli vlastnému obohateniu na život. Každý človek, ak sa chce nazývať človekom má povinnosť hľadať múdrosť a konať ľudsky. 

            Olympiáda prebiehala počas troch vyučovacích hodín, kde vyučujúci rôznymi metódami a formami priblížili žiakom ľudskosť, ako najdôležitejšiu vlastnosť človeka, ktorou sa odlišuje od iných živočíšnych druhov na našej planéte. Pozri fotoalbum.

            Ing. Eva Demková, koordinátorka ĽP 2. stupeň 

            máj 2022 

             

        • Okresné kolo vo vybíjanej  – dievčatá
          • Okresné kolo vo vybíjanej – dievčatá

          • Dňa 16.05.2022 sa v telocvični našej školy konalo okresné kolo vo vybíjanej mladších dievčat. Zúčastnili sa tieto školy: ZŠ Huncovce, ZŠ Spišská Stará Ves, ZŠ Nižná brána Kežmarok a Spojená škola Lendak.

            Hralo sa systémom každý s každým a do krajského  kola postúpilo len víťazné družstvo, ktorým sa stalo  Nižná brána Kežmarok. Pozri fotoalbum.

            Výsledky:

            ZŠ Nižná brána Kežmarok           18          -          3                     ZŠ Huncovce

            ZŠ Lendak                                    10          -          5                     ZŠ Huncovce

            ZŠ Spišská stará Ves                   16          -          2                      ZŠ Huncovce

            Konečné poradie:

            1. ZŠ Nižná brána Kežmarok

            2. ZŠ Spojená škola Lendak

            3. ZŠ Spišská Stará Ves

            4. ZŠ Huncovce

            Našu školu reprezentovali:

            Daniela Polhošová, Jana Polhošová, Sára Mišalková, Šarlota Gabčová,  Liliana Polhošová,  Nataša Oračková, Lucia Polhošová, Nela Polhošová, Viktória Polhošová, Nelly Bodyová, Vivien Gáborová, Jessica Karolová, Miriam Neupauerová, Nataša Oračková.

            Spracoval: Mgr. Buc,

            máj 2022

        • Bedmintonový turnaj – okresné kolo
          • Bedmintonový turnaj – okresné kolo

          • Dňa 24.5.2022 sa v telocvični našej školy uskutočnilo okresné kolo v bedmintone v kategórii žiakov a žiačok.

            Skupinu žiakov tvorili okrem našej školy aj  Spojená škola Lendak, ZŠ Spišská Stará Ves, ZŠ Grundschule Kežmarok a ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok.

             V kategórii žiačok súťažili  ZŠ Huncovce, Spojená škola Lendak, ZŠ s MŠ Slovenská Ves,  Grundschule Kežmarok, ZŠ Vrbov,  ZŠ Spišská stará Ves a ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok.

             Organizácia hry: hralo sa spôsobom každé družstvo s  každým na dva víťazné zápasy. Ak po dvojhre bola remíza, tak sa  rozhodovalo  vo štvorhre. Pozri fotoalbum.

            Po bojovných výkonoch, kde nám nechýbala snaha a nasadenie, sa chlapci umiestnili  na 4. mieste a dievčatá skončili v skupine  na 3. mieste, ale  nestačilo to na postup do finále.  

             

            Našu školu reprezentovali:

            Kategória žiačky:  Veronika Mišálková 8.A, Sára Mišálková 7.A a Miriam Neupaverová 7.A

            Kategória žiaci:     Jozef Karol 7.B a Martin Mirga 7.A

            Mgr. Vladimír Buc

            máj 2022

        • Blokové vyučovanie v 3.B
          • Blokové vyučovanie v 3.B

          • Environmentálna téma „Les“ 

            Environmentálna téma „Les“, ktorú žiaci 3. B preberali na tradičnom vyučovaní,  bola doplnená a  zefektívnená  inovatívnou projektovou výukou. Praktické zručnosti o stromoch, veku drevín a iné istoty si nadobudli žiaci 19.05.2022 blokovým vyučovaním, kde spojili teoretické prírodovedné vedomosti s výtvarnými umením. V kmeni  sú zapísané životné podmienky  stromu, preto cieľom tematického dňa bolo   naučiť sa  čítať  letokruhy dreviny a tým „listovať“ v histórii a poznať život stromu a chrániť ho. Žiaci, ktorí sa na pár hodín premenili na prieskumníkov prírody, mali k dispozícií  výrez kmeňa, s ktorým pracovali, počítali, zaznamenávali letokruhy, zapisovali a kreslili.  Pozri fotoalbum.

            Tr. uč. Mgr. Miroslava Vroclavjaková

            máj 2022

        • ŠKD nabitý aktivitami
          • ŠKD nabitý aktivitami

          • Deň matiek v ŠKD

            „Bola si mojím prvým svetom, berie mi slová z úst vietor. Bola si prvým človekom, k životu mostom. Bola si lístkom, čo k slnku ma stáča, bola si korunou, čo chráni vtáča. Bola si, napriek tomu nie som sama. V mojom srdci navždy zohreješ ma, mama...“

            Na Deň matiek sa deti v ŠKD veľmi tešili ako pripravia, prekvapia a potešia  vlastnoručne vyrobeným darčekom  svoju najdrahšiu mamičku. Odozva od mamičiek bola natoľko veľká, že žiaci sa už teraz tešia, akým darčekom opäť nabudúce niekoho prekvapia. Pozri fotoalbum.
             

            Nie je miesto na nudu...

            Šlabikár jogy

            V ŠKD  umožňujeme žiakom aj čas na relaxovanie, psychickú regeneráciu či fyzické uvoľnenie. Cvičením jogy učíme žiakov ako nájsť  životnú rovnováhu.

            Ak nám zlé počasie bráni vo vychádzke, neodradí nás to zlepšovať si ohybnosť, „ponaťahovať kosti“ a spevniť celé telo. K tomu nám dopomáha program Šlabikár jogy. Tentoraz sme si vybrali cez PC cviky, ktoré napodobňujú zvieratká. Pozri fotoalbum.


            Medzi veľmi obľúbené hry patrí aj hra Nájdi …

            Pri tejto hre si rozvíjame komunikačné schopností, posilňujeme a rozširujeme slovnú zásobu.  A aký je princíp hry? Deti si vyberajú z rôznych kartičiek obrázky, ktoré majú rovnaké znaky a  riadia sa postupom napr. :“ Nájdi zvieratká, nájdi oblečenie, nájdi vtáky, nájdi rodinu, nájdi ovocie  ….“  Deti majú na vyhľadanie 5 sekúnd a za každú správnu kartičku získavajú bod. Túto hru obľubujú viac žiaci prvého ročníka a tí starší - ostrieľaní ŠKDáci - sú ich mentormi. Pozri fotoalbum.
             

            Vedúca ŠKD p. uč. Renáta Kromková

            máj 2022

        • Úspech našich žiakov vo výtvarnej súťaži ,,Biblia očami detí"
          • Úspech našich žiakov vo výtvarnej súťaži ,,Biblia očami detí"

          • Naši žiaci sa aj v tomto školskom roku zapojili do výtvarnej súťaže ,,Biblia očami detí." Snaživých súťažiacich z Kežmarského okresu bolo veľa, ale postúpiť mohli iba tí najlepší. Vybrať tých naj bolo pre porotu naozaj náročné.

            Výtvarná súťaž „Biblia očami detí“ je zameraná na zobrazenie Biblie a jej miesta v živote človeka a v dejinách ľudstva z pohľadu spoznávania Svätého písma v dimenziách rozvoja dieťaťa a mladého človeka. Cieľom je svojské vnímania Biblie, nie kopírovanie výjavov z ilustrovaných Biblií, prežívania biblických dejín a čo najviac detí privádzať k poznávaniu Biblie, a k záujmu o túto Knihu kníh. Predmetom súťaže bol Nový zákon: Kniha Skutky apoštolov.

            Výklad biblickej témy ,,Stroskotanie lode" prezentoval žiakom 6.C vyučujúci NBV Mgr. Peter Feňák. Túto tému následne žiačky výtvarne spracovali pod vedením Ing. Evy Demkovej.

            A dostavil sa opäť úspech. Žiačka 6.C triedy Barbora Polhošová získala v kategórii 8. A (žiaci špeciálnych tried) skvelé tretie miesto.

            Tento úspech nás utvrdil v tom, že aktívne a tvorivo pracovať so žiakmi špeciálnych tried sa oplatí.

             

            Ing. Eva Demková

            máj 2022

             

            Víťazná práca a diplom Barborke Polhošovej zo  6.C

        • Les ukrytý v knihe
          • Les ukrytý v knihe

          • LESNÝ SPEVNÍK

            Národné lesnícke centrum vo Zvolene vyhlásilo súťaž o vytvorenie vlastnej knihy – spevníka: LESNÝ SPEVNÍK. V našej škole sa do projektu zapojili žiaci 8.B triedy, ktorý vytvorili krásny spevník tvorený známymi ľudovými piesňami o lese a jednou vlastnou piesňou s názvom Slovenské lesy. Poďakovanie patrí žiakom 8.B a pani učiteľkám p. Harnišovej a p. Novákovej. Pozri fotoalbum.

            Spracovala školská knihovníčka: S.Žembová

            máj 2022

            Pieseň Slovenské lesy - skladateľka a textárka Mgr. Monika Harnišová

        • Florbalový turnaj chlapcov
          • Florbalový turnaj chlapcov

          • Obvodné kolo starších žiakov

            Dňa 10.5. 2022 sa konalo vo Veľkej Lomnici obvodné  kolo florbalového turnaja starších žiakov. Turnaja sa zúčastnili ZŠ Huncovce, ZŠ Vrbov, ZŠ Veľká Lomnica a ZŠ Toporec.  Hralo sa systémom každý s každým, dvakrát po 10 minút. V úvodnom zápase sme prehrali so ZŠ Vrbov 8:3. V druhom zápase sme si zmerali sily s chlapcami zo ZŠ Veľká Lomnica a remizovali sme 4:4. Posledný zápas sme po výbornom výkone vyhrali nad ZŠ Toporec 7:2. Obsadili sme  3. miesto.

            Pozri fotoalbum.

            Výsledky:

            ZŠ Huncovce                3   :   8                  ZŠ Vrbov

            G:  Samo Badžo     1  

                 Jožko Karol      1

                 Jožko Gažík     1

                                 ZŠ Huncovce                4   :    4            ZŠ Veľká Lomnica

            G:  Samo Badžo     1  

                 Samo Polhoš     1

                 Jožko Gažík     2

                         ZŠ Huncovce                7  :   2                ZŠ Toporec

            GSamo Badžo     3  

                 Jožko Karol     1

                 Jožko Gažík     2

                Martin Mirga    1

            NAŠU ŠKOLU REPREZENTOVALI:

            Samo Polhoš, Samo Badžo, Jožko Gažík, Damián Mišalko, Martin Mirga, Jožko Karol, Braňo Mišalko, Marek Oračko

            Spracoval: Mgr. V. Buc

            Máj 2022

        • Vybíjaná – dievčatá
          • Vybíjaná – dievčatá

          • Vybíjaná – obvodné kolo

            Dňa 5.5. 2022 sa v telocvični našej školy konalo obvodné kolo vo vybíjanej mladších dievčat. Na tomto turnaji sa zúčastnili: ZŠ Huncovce, ZŠ Nižná brána Kežmarok, ZŠ Vrbov a ZŠ Ľubica. Hralo sa systémom každý s každým a do okresného kola postúpil víťaz skupiny ZŠ Nižná brána Kežmarok a aj našej škole, ktorá bola  organizátorom  okresného kola. Pozri fotoalbum.

            Výsledky:

            ZŠ Nižná brána Kežmarok        11          -     4     ZŠ Huncovce

            ZŠ Vrbov                                      12          -     5     ZŠ Huncovce

            ZŠ Ľubica                                      4          -      9     ZŠ Huncovce

            Konečné poradie:

            1. ZŠ Nižná brána
            2. ZŠ Vrbov
            3. ZŠ Huncovce
            4. ZŠ Ľubica

            Našu školu reprezentovali:

            Daniela Polhošová, Jana Polhošová, Sára Mišalková, Šarlota Gabčová,  Liliana Polhošová,  Nataša Oračková, Laura Polhošová, Lucia Polhošová, Nela Polhošová, Viktória Polhošová, Nelly Bodyová, Vivien Gáborová, Jessica Karolová, Miriam Neupauerová, Nataša Oračková

            Spracoval:  Mgr. V. Buc

            Máj 2022

        • Deň matiek v 6.C
          • Deň matiek v 6.C

          • Akcia ku Dňu matiek

            Od vzťahu s matkou závisí citová stabilita dieťaťa, jeho zdravý fyzický a emocionálny vývoj a správanie v sociálnych situáciách. Deň matiek je príležitosťou nás učiteľov pomôcť deťom prejaviť lásku svojim mamám rôznymi aktivitami či  zhotovením darčekov.

            Preto žiačky 6.C sa na tento významný deň dôkladne pripravovali dlhší čas.  Pani učiteľka zvolila stratégiu prezentácie formou otvorenej hodiny.  Dňa 6.5. 2022 žiačky pomocou triednej  učiteľky zrealizovali projektové vyučovanie s prepojením na digitálne technológie. Pomôcky ako počítač a interaktívna tabuľa sú na našej škole samozrejmosťou,  a tak mamičkám nebolo ťažké ukázať, že v našej triede sa krieda vôbec nepoužíva. Integráciou predmetu slovenského jazyka došlo k  obohateniu  programu - téma slohu Prosba a poďakovanie  vyzdvihla  vďačnosť mamičkám za náš život a ich starostlivosť. Pásmo básničiek či zapojenie sa do scénky pani učiteľkou len zintenzívnilo tento umelecký zážitok, pretože ukázal, že aj oteckovia si vedia náležite  uctiť  Deň matiek.  Pekný program žiačky ukončili  známou pesničkou „Tak sa neboj mama“. Na záver bolo pripravené malé pohostenie, žiaľ, nesplnená sľúbená účasť zabránila mnohým mamičkám využiť príležitosť dobre sa zabaviť a oceniť prácu svojich detí.

            Pozri fotoalbum.

            Ing. Eva Demková

            Máj 2022

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
        • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Mária Mačáková 0911 064 052 zastupca@zshuncovce.sk maria.macakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
        • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje