• Za vedomosťami z oblasti kultúry
          • Za vedomosťami z oblasti kultúry

          • Návšteva divadla

            Dňa 6.4.2022 sa žiaci našej školy (4.A, 5.A, 6.A, 6.B) zúčastnili na školskej akcii, ktorá sa uskutočnila v súvislosti s preberaným učivom SJL (Rozprávky) a HUV (Muzikál). 

            V divadle nás čakal režisér predstavenia, ktorý nám podal základné informácie  o divadle a o jeho vzniku. Zoznámil nás s priestormi divadla i so samotným predstavením.

            Pôvodne to malo byť predstavenie s názvom Kráska a netvor, avšak z dôvodu ochorenia hercov nám na poslednú chvíľu oznámili zmenu. A tak sme sa mohli preniesť do príbehu Jakubka a Alžbetky z rozprávky Perinbaba. Dej rozprávky bol zaujímavo spracovaný, popretkávaný piesňami a peknou scénou.

            Po skončení predstavenia sme sa presunuli do ZOO nachádzajúcej sa na periférii mesta. Žiaci mohli prísť s niektorými zvieratkami aj do priameho kontaktu, čo ich veľmi potešilo. Prehliadka nám trvala asi dve hodiny a vrátili sme sa domov.

            Akcia bola užitočná a prospešná. Žiaci získali nové skúsenosti, videli zaujímavosti a rozšírili si svoje poznanie. Pozri fotoalbum.

            Mgr. Monika Harnišová

            Apríl 2022

             

        • SVETOVÝ DEŇ VODY
          • SVETOVÝ DEŇ VODY

          • VODA JE ŽIVOT

             

            22. marec - Svetový deň vody

             

            Význam Svetového dňa vody je aj v tom, že na svete viac ako dve miliardy ľudí trpí nedostatkom pitnej vody, prípadne má obmedzený prístup k vode. Cieľom tohtoročnej kampane je poukázať na životne dôležitú úlohu podzemnej vody a jej význam pre poľnohospodárstvo, priemysel, ekosystémy či pri zmenách klímy.

            V o d a

            je základnou podmienkou pre život, je to bezfarebná, číra kvapalina bez chuti a zápachu, pokrýva 70% povrchu Zeme, z toho iba 2,5% je voda sladká - z toho sú 2/3 zamrznuté (ľad a sneh) a iba 1/3 je nezamrznutá, v prírode sa vyskytuje v troch skupenstvách - pevné (snehľad), kvapalné (voda) a plynné (vodná para),povrchová a podzemná.

             

            Podzemná voda

            Voda nachádzajúca sa pod zemou, jedná sa o prirodzený zdroj pitnej vody, predstavuje až 98% sladkej vody, väčšina tejto vody pochádza z povrchu, jej podstatná časť je vlastne zrážková voda, ktorá vsakuje do zeme cez póry hornín, pukliny či skalné dutiny, je dôležitá pre správne fungovanie ekosystémov (mokrade, rieky), na povrch sa dostáva zo studní a používame ju na pitie, v poľnohospodárstve, priemysle, ale aj na sanitáciu.

             

            Aj v našej škole sme si tento Svetový deň vody pripomenuli. Žiaci prvého a druhého stupňa sa venovali aktivitám a úlohám  na podporu informovanosti o nenahraditeľnom význame podzemnej vody a  plnili rôzne  úlohy. Náš  deň sa začal v triedach prezentáciami o povrchovej a podzemnej vode, plnením úloh v jednotlivých ročníkoch a jednotlivých predmetov. Vďaka týmto úlohám  žiaci získali nové informácie o význame vody pre život ľudí, rastlín aj zvierat. Naučili sa prečo a ako chrániť vodu v každodennom živote, ako ňou šetriť.

            Žiaci úlohy zvládli veľmi dobre, svedčí o tom i nástenka v interiéri školy. Pozri fotoalbum.

            22. marec je jedinečnou príležitosťou všetkým pripomenúť dôležitosť vody pre zachovanie života na Zemi a pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Našou úlohou je teda premeniť slová na skutky.

            Vedúca bloku ENV Nováková, Ľ. Mgr.

             

            Marec 2022

        • Výtvarná súťaž
          • Výtvarná súťaž

          • Výtvarná súťaž: O DEŤOCH, KTORÉ ŠLI HĽADAŤ ROZPRÁVKU…

             

            Žiaci 2.A, 3.A, 3.B, 4.A pri príležitosti 100. výročia narodenia skvelej slovenskej spisovateľky, prekladateľky, redaktorky a učiteľky Kláry Jarunkovej sa zapojili do výtvarnej súťaže s názvom O DEŤOCH, KTORÉ ŠLI HĽADAŤ ROZPRÁVKU…  Pozri fotoalbum

            Výtvarné práce sme zaslali do Mestskej knižnice v Piešťanoch. Poďakovanie patrí pani učiteľkám a žiakom, ktorí sa do tejto súťaže zapojili.

            Školský knihovník: S. Žembová

            Apríl 2022

             

        • Mesiac knihy stále pokračuje
          • Mesiac knihy stále pokračuje

          • Marec - mesiac knihy

            Mesiac marec sa nesie v znamení kníh. Nebolo to inak ani tento rok.  Pri tejto príležitosti pani učiteľky so žiakmi 2. stupňa pripravili rôzne aktivity zamerané na vzbudenie záujmu o čítanie kníh. Navštívili a čítali knihy v školskej knižnici napr. R.Kipling: Kniha džunglí, L.Carroll: Alica v krajine zázrakov, A. Wagnerová: Vrkôčkine tajné objavy, Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ, J. G. Tajovský: Horký chlieb... Knihy boli vyberané so zreteľom pre mladých čitateľov. Žiaci sa prostredníctvom literárnych diel preniesli do ríše rozprávok, fantázie, dobrodružstva, pátrania a objavovania i  spoznávania minulosti. Pozri fotoalbum.

            Výstupmi  aktivít bol napríklad komiks v bublinách vytvorený z ilustrácií, ilustrácia scény, kde sa Alica zmenšila, plagát Veronikine príbehy, ilustrácia Malého princa.

            Školský knihovník: S. Žembová

            April 2022

             

        •  ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          • AKO ZAPÍSAŤ DIEŤA NA PLNENIE POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY

             Vyberte si jednu z týchto dvoch možností:

             1. Vyplniť elektronickú prihlášku. Nájdete ju na stránke školy v záložke

                 „Elektronická prihláška“

                       alebo

             2. Zápis papierovou formou osobnou účasťou  so svojim dieťaťom dňa   

                04.04. - 08.04. 2022 v čase od 08:00 – 15:00  hod. v priestoroch školy

                s dôrazom na dodržiavanie hygienicko- epidemiologických opatrení.

            Potrebné doklady: Rodný list dieťaťa, potvrdenie o plnení povinného predprimárneho vzdelávania a občiansky preukaz rodiča.

            Plagát nájdete na nasledujúcom odkaze Plagat_zapis_do_1._rocnika_2022_(1).pdf

        • Deň ľudovej rozprávky
          • Deň ľudovej rozprávky

          • Marec - mesiac knihy

            Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského (16. marca 1828), známeho zberateľa slovenských rozprávok, poeta, prekladateľa romantických básnikov  a klasikov svetovej literatúry a folkloristu, oslavujeme Deň ľudovej rozprávky. 16. marec sa tak stal neoficiálnym sviatkom rozprávky. Triedy 0.A a 0.B pracovali s rozprávkou Ako išlo vajce na vandrovku. Pani učiteľky žiakom prerozprávali obsah rozprávky pomocou obrázkovej osnovy. Výstupom aktivity bolo výtvarné spracovanie rozprávky.

            Školský knihovník: S. Žembová

            Marec 2022

        • Mesiac knihy v našej škole
          • Mesiac knihy v našej škole

          • „Čítanie sú otvorené dvere do čarovného sveta.“
             Francois Mauriac

             

            Knihy sú jednou z najlepších foriem ako podporovať osobnostný rozvoj našich žiakov a  motivovať ich k zvýšeniu čitateľskej aktivity. Zdroj vedomostí a nekonečnej fantázie nájdeme v správnej literatúre. Vedomostné účinky dobrej literatúry si žiaci môžu dopriať v školskej knižnici  nielen v marci, ale aj počas celého školského roka. Svedčia o tom rôzne akcie tried v spolupráci so školskou knižnicou  pod vedením triednych učiteľov. Pozri fotoalbumy pri príležitosti marec  - Mesiac knihy, akcie 4.C,4.D, 6.C, 8.B, 9.A.

             

            Marec – mesiac knihy

            Akcia 6.C

            Pri príležitosti mesiaca knihy žiačky 6.C triedy navštívili školskú knižnicu a oboznámili sa  knihami Kláry Jarunkovej, ktoré sa v našej  knižnici nachádzajú. Pozri fotoalbum. Po krátkej besede prečítali úryvky z kníh, ktoré si vybrali a opisovali ich obsah. Na záver výtvarne spracovali titulnú stranu knihy Hrdinský zápisník. Návšteva školskej knižnice je pre žiačky zážitkom, nakoľko ju  často nenavštevujú, no je jednou z motivácie k čítaniu.

            Ing. Eva Demková

            Marec 2022

             

        • FAŠIANGY, TURICE, VEĽKÁ NOC PRÍDE...
          • FAŠIANGY, TURICE, VEĽKÁ NOC PRÍDE...

          • Význam fašiangov ako osláv radosti a  odháňania tmy je hra, zábava, veselica. Nebolo to inak ani u nás v škole, kde  fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. 1. marca žiaci na I. stupni ZŠ mohli ukázať svoju kreativitu, vytvoriť zaujímavé masky a zabaviť sa. Fašiangová výzdoba tried vytvorila  tú správnu atmosféru. Učitelia pre svoje triedy pripravili  program a niektorí podporili žiakov vlastnými maskami. Pozri fotoalbum.

            Marec 2022

        • Valentínska pošta - pošta lásky
          • Valentínska pošta - pošta lásky

          • Valentín -  deň lásky a priateľstva,  má v sebe veľké čaro a aspoň kúsok z jeho posolstva by malo byť v každom dni počas celého roka. My sme si pripravili niekoľko možností ako pomocou osobných a kolektívnych „valentíniek“ pohladiť srdcia našich blízkych.

            Každý žiak na II. stupni si vytvoril vlastnú valentínku s pozdravom (pre kamaráta, spolužiaka, súrodenca, otca, mamu, učiteľa...), vložil ju do obálky určenej adresátovi.

            Triedy vzájomne medzi sebou mali možnosť si vytvoriť pozitívne vzťahy. Každá trieda zostrojila  kolektívnu prácu ,,veľkú valentínku“ ,  s mottom o láske a označením prijímateľa. Takto sa  triedy  obdarúvali. Táto komunikačná a kreatívna klíma medzi triedami utužila vzťahy. Pozri fotoalbum.

            Marec 2022

             

             

        • SPOLU MÚDREJŠÍ 3
          • SPOLU MÚDREJŠÍ 3

          • Základná škola  Huncovce sa zapojila do projektu doučovania „Spolu múdrejší 3“, v rámci ktorého bude v mesiacoch január – jún 2022 doučovať žiakov v malých skupinách.

        • OZNAM - Polročné prázdniny
          • OZNAM - Polročné prázdniny

          • Polročné prázdniny

             

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Základná škola Huncovce oznamuje, že polročné prázdniny sa začínajú 4. februára 2022 (piatok). Žiaci sa vrátia opäť do školy v pondelok  7. februára 2022.

            Február 2022

             

        • NÁRODNÝ PROJEKT
          • NÁRODNÝ PROJEKT

          • Pomáhajúce profesie v edukácií detí a žiakov II

            Naša škola je zapojená do národného projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.

            Špecifickým cieľom  je zvýšiť inkluzívnosť a rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu a zlepšiť výsledky a kompetencie detí a žiakov.

            Projekt  „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II“ sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

            Pozri nasledujúce odkazy:

             Narodny_projekt_NP_PoP_II_informacna_tabula(1).docx

                                                       LOGO_ESF_na_vysku_(1).pdf

            Január 2022

        • ŠKD podporuje rozvíjanie prosociálneho správania žiakov
          • ŠKD podporuje rozvíjanie prosociálneho správania žiakov

          • „Celý život čakáme na neobyčajného človeka. Namiesto toho by sme mali premeniť na neobyčajných tých, ktorí sú okolo nás.
            Hans Urs von Balthasar

            V ŠKD privítali žiaci nový rok 2022 vzájomnými želaniami. V rámci prosociálnej výchovy si deti osvojovali dobroprajnosť, pomoc a toleranciu. Učia sa dvom psychickým potrebám človeka – milovať a byť milovaným.

             Svoje želania a dobrodužnosť výtvarne stvárnili rozkonáreným Stromom novoročných prianí. Pozri fotoalbum.

            „Takýmto spôsobom chceme popriať všetkým veľa zdravia, lásky, spokojnosti, nádeje a pohody. Nech máme v novom roku vždy úsmev na perách a pokoj v duši.“

            Žiaci ŠKD

            Január 2022

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Nástup žiakov po vianočných  prázdninách na prezenčné vyučovanie

            Vyučovanie pre 1. a 2. stupeň ZŠ začne podľa posledných pokynov MŠVVaŠ SR dňa 10. januára 2022.

            Prevádzka školy bude zabezpečená v súlade s pravidlami Školského semaforu.

            Pripomíname, že pred vstupom do školy sú žiaci povinní odovzdať vyhlásenie o bezpríznakovosti a  naďalej ostáva v platnosti povinnosť nosenia rúška počas vyučovania.

             

            Prajeme  Vám počas celého roka 2022 veľa zdravia a úspechov.

             

        • VIANOČNÉ PRIANIE
          • VIANOČNÉ PRIANIE

          • Radostné Vianoce, šťastný Nový rok,

            Božie požehnanie na každý krok,

            do duše milosti, do srdca radosti,

            do práce zdravíčka,

            a na stôl chlebíčka.

            Krásne, požehnané Vianoce a Nový rok

            želá kolektív a vedenie

            Základnej školy v Huncovciach

             

            Vianocne_prianie.pdf

        • Výtvarná súťaž Anjel Vianoc
          • Výtvarná súťaž Anjel Vianoc

          • Anjeli sú čisto duchovné osoby, ktoré nemajú telá (Mt 11, 30)

             

            Detská výtvarná súťaž Anjel Vianoce dáva žiakom materských, základných a základných umeleckých škôl možnosť znázorniť svoju predstavu o tejto zázračnej bytosti. Možno povedať, že je naozaj náročné stelesniť niečo, čo sa len tak nevidí. Dať predstave tvar, výraz a farbu je pre niekoho nemožné, no našej žiačke Daniele Polhošovej z  5. A triedy sa to podarilo a spomedzi stovák zapojených žiakov z celého Slovenska získala čestné uznanie v kategórii ZŠ 2. stupeň.

            Mgr. Frindtová Natália

            December 2021

             

             

            Tatranská galéria v Poprade usporiadala už 16. ročník tradičnej predvianočnej detskej výtvarnej súťaže Anjel Vianoc. Je určená pre všetky typy škôl. Prvýkrát sa mohli deti do tejto aktivity zapojiť v roku 2004. Pôvodne okresná súťaž časom rozšírila svoje pôsobenie na celé Slovensko a získala si mnohých priaznivcov.

        • Program eTwinning
          • Program eTwinning

          •             Projekt RECICLANDO LA NAVIDAD

            V rámci programu eTwinning sa žiaci 1.D v mesiaci december zapojili do medzinárodného projektu RECICLANDO LA NAVIDAD. Na projekte spolupracovali  učitelia a žiaci z Chorvátska, Talianska, Lotyšska, Poľska, Rumunska, Grécka, Španielska a Českej republiky.  

            Cieľom projektu bola výmena ručne vyrobených vianočných pohľadníc z recyklovaného materiálu.

            Žiaci pracovali na projekte so záujmom. Predviedli svoje zručnosti pri maľovaní, strihaní a lepení vianočných pohľadníc. Prostredníctvom projektu žiaci našej školy poslali vianočné pozdravy nielen účastníkom projektu, ale všetkým žiakom zúčastnených škôl. Každú pohľadnicu na svojej ceste Európou sprevádza vianočné prianie v slovenskom a anglickom jazyku. Všetky pohľadnice od kamarátov z partnerských škôl vyčarili úsmev na tvári našich žiakov a zdobia priestory našej triedy. Pozri fotoalbum.

            Jana Becková

            December 2021

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
      • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Jana Mudráková 0905 306 529 zastupca@zshuncovce.sk jana.mudrakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
      • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje